Hur man spelar in en screencast på Windows 10

I dagens artikel kommer vi att överväga hur, med hjälp av ett litet verktyg VClip, som inte kräver installation och inte är svårt att använda, spelar in en screencast i Windows.

Tidigare tittade vi på hur man använder Youtube för att spela in video med ljud från skärmen, eller hur man sänder till nätverket till andra användare allt som händer på din skärm - dessa instruktioner beskrivs i artikeln "Hur man spelar in video med ljud från skärmen med YouTube". Idag kommer vi att överväga det bärbara verktyget VClip, med hjälp kan du spela in en screencast och spara den i det format du behöver. Detta verktyg fungerar i alla versioner av Windows utom XP.

1. Gå till blog.bahraniapps.com/vclip/ => vänsterklicka på "Ladda ner VClip.zip 13,8 MB" => öppna den nedladdade filen (arkiveraren måste vara installerad på ditt system för att öppna den).

2. Packa upp VClip-mappen var som helst på din dator (det viktigaste är att du hittar den senare).

3. Öppna den packade mappen och kör filen VClip.exe.

4. En ram visas framför dig, allt inuti ramen spelas in. Du kan ändra ramens storlek - flytta muspekaren över vänster eller nedre vägg, klicka på den med vänster musknapp och dra musen i önskad riktning utan att släppa knappen. Du kan också dra inspelningsfönstret till valfri plats genom att hålla muspekaren över fönstertiteln och trycka på vänster musknapp, varefter du, utan att släppa nyckeln, drar fönstret i önskad riktning.

5. När du har klickat på Rec startar inspelningen, bredvid Rec kan du välja antal bilder per sekund (15, 25, 30). För att stoppa inspelningen - du måste vänsterklicka på Spara,  du kan också välja ett format för att spara bredvid det.

6. Välj den plats på din dator där du vill spara den inspelade skärmutsändningen => i fältet "Filnamn", tänk på och skriv något namn till den => klicka sedan på "spara".

Detta verktyg är bara 14 MB stort, kräver ingen installation och erbjuder inga annonser. För tillfället är hon inte dålig med att spela in screencasts, det finns inget överflödigt i det och i framtida uppdateringar lovar utvecklaren att lägga till många funktioner.

Det är allt för idag, om du har tillägg eller om du känner till andra sätt - skriv kommentarer! Lycka till 🙂