Så här behåller du webbläsarens bokmärken innan du installerar om

Den här artikeln kommer att vara användbar för dem som ska installera om Windows eller vill installera om webbläsaren, överföra bokmärken till en annan dator. Många av oss samlar in bokmärken för webbplatser till våra favoriter, men här vid ett bra ögonblick kraschade Windows, eller allt är fruktansvärt dumt och du bestämde dig för att installera om det, och allt som samlades in under lång tid existerar. För att detta inte ska hända dig och dina bokmärken alltid är med dig - läs artikeln, i den kommer vi att överväga de mest populära webbläsarna och olika sätt att spara bokmärken, eller hur du alltid håller dem till hands.

1. Spara Google Chrome- bokmärken ;

2 . Spara bokmärken Mozilla Firefox ;

3. Spara Opera- bokmärken ;

4. Spara Yandex- bokmärken ;

5. Spara Internet Explorer- bokmärken ;

Google Chrome

Synkronisering med Google-konto :

Vad som är bra med Google Chrome - bara ha ett Google-konto så kommer dina bokmärken alltid att vara med på vilken dator som helst!

  Skapa ett Google-konto - den här åtgärden låter dig synkronisera bokmärken och lösenord på alla datorer. Dessutom har du gmail-post, möjligheten att arbeta med spelmarknaden, ett moln för att lagra dina data och öppna dem från vilken dator som helst och många andra nödvändiga funktioner.

Om du har ett konto, gå till webbläsaren Google Chrome. Vid första lanseringen uppmanas du att ange din Google-kontoinformation. Om detta inte hände, öppna formuläret, ange ditt användarnamn och lösenord. Nu kommer allt som du sparar till bokmärken att finnas tillgängligt på vilken enhet du anger dina Google-kontouppgifter. Enkelt uttryckt, du kan säkert installera om Windows, sedan installera Chrome, ange ditt användarnamn och lösenord där, och alla bokmärken dras upp. Eller så kan du ansluta ditt konto till en annan dator och alla bokmärken (lösenord, historik, etc.) visas också där. Inställningarna för synkronisering av bokmärken i webbläsaren Google Chrome kan visas eller ändras här.

Använda bokmärkesfilen

Om du inte vill skapa ett Google-konto - finns det ett andra sätt att behålla dina Google Chrome-bokmärken innan du installerar om:

1. Öppna Google Chrome och gå till "Bokmärkeshanteraren": tryck på Ctrl + Skift + O (eller tryck på de tre punkterna längst upp till höger => välj "Bokmärken" => Bokmärkeshanterare => Organisera => Exportera bokmärken till HTML-fil.

2. Du kommer att bli ombedd att spara filen med bokmärken, välj spara sökväg (om du ska installera om Windows är det bättre att använda ett USB-minne eller molnet), byta namn om du inte gillar namnet och klicka på "Spara".

För att hämta bokmärken efter att du har installerat om webbläsaren måste du välja "Importera bokmärken från en HTML-fil" i samma bokmärkeshanterare => välj den fil du sparade innan du installerar om den och klicka på "Öppna".

Din Google Chrome-profil lagras i sökvägen "C: \ Användare \ användarnamn \ AppData \ Lokal \ Google \ Chrome \".

Slutsats:  det finns två sätt att spara bokmärken i Google Chrome, men det mest praktiska är att skapa ett Google-konto och länka det till din webbläsare. När allt kommer omkring, kanske i morgon, efter att ha gått några hundra kilometer, behöver du en sida från bokmärkena på din dator och du anger helt enkelt krom under ditt konto och öppnar det.

Hur man sparar bokmärken Mozilla Firefox

Med bokmärkesfilen:

1. I den öppna Firefox-webbläsaren trycker du på Ctrl + Skift + b (eller längst upp till höger klickar du på "Visa historik, sparade bokmärken och andra data" => "Bokmärken" => "Visa alla bokmärken")

2. På vänster sida väljer du "Alla bokmärken" => högst upp, klickar på "Importera och säkerhetskopiera" => Exportera bokmärken till HTML-fil.

3. Välj var filen ska sparas med bokmärken (bäst av allt på ett USB-minne eller i molnet), namnge den och klicka på "Spara".

För att ta fram bokmärken i en ny webbläsare - följ det första steget från instruktionerna ovan, klicka på "Importera bokmärken från HTML-fil" => markera filen med bokmärken och klicka på "Öppna".

Synkronisering via e-post:

Synkronisering är en bekväm sak, du angav ditt användarnamn och lösenord i  webbläsaren Mozilla Firefox,  och medan du arbetar med det kommer alla bokmärken (lösenord, historik etc.) att knytas till din e-post. Detta ger dig möjlighet att återställa alla webbläsarinställningar på en annan dator eller efter att du har installerat om webbläsaren.

1. I en öppen webbläsare klickar du på de tre raderna längst upp till höger och väljer "Enter Sync" (som visas på bilden). Klicka på "Inget konto? Låt oss skapa."

2. Ange vilken e-postadress som helst => skapa och skriv ett lösenord för ditt Firefox-konto => ange hur gammal du är och klicka på "Skapa ett konto".

3. Ett brev med en länk för att bekräfta registreringen skickas till din e-post (angiven i föregående stycke), öppna bokstaven => klicka på länken och därefter visas ett fönster med ett urval av synkroniseringsparametrar i din webbläsare. Markera rutorna du vill ha, klicka på "Start" Allt från det här ögonblicket, alla bokmärken, lösenord, historik (allt du har valt i inställningarna) kommer att vara tillgängliga för dig på vilken dator som helst eller efter att du har installerat om webbläsaren.

Din webbläsarprofil i Mozilla Firefox finns på "C: \ Användare \ användarnamn \ AppData \ Roaming \ Mozilla \".

Slutsats:  du har två sätt att spara bokmärken i webbläsaren Mozilla Firefox. Men det enklaste är synkronisering med e-post, bokmärken finns alltid till hands var som helst i världen.

Hur man sparar Opera-bokmärken

Använda synkronisering:

1. I en öppen webbläsare högst upp till vänster klickar du på "Opera" => Synkronisering.

2. Om du tidigare har använt Opera sync - klicka på "Login" => ange ditt användarnamn och lösenord, sedan synkroniseras alla data. Om du inte tidigare har använt synkronisering i "Opera" => klicka på "Skapa ett konto" => skriv något av din e-post, skapa och skriv ett lösenord => klicka på "Skapa konto" => klicka på "Synkronisering". För att konfigurera vad du vill synkronisera - i adressfältet anger du opera: // inställningar / syncSetup och trycker på Enter.

Efter synkronisering länkas bokmärkena till det konto du har skapat, och om du loggar in under den på en annan dator till "Opera" (eller om du installerar om webbläsaren på din dator och loggar in under det tidigare skapade kontot) kommer alla bokmärken att skärpas.

Med bokmärkesfilen:

1. I en öppen webbläsare klickar du på "Opera" => "Bokmärken" => "Exportera bokmärken".

2. Välj en plats att spara och klicka på "Spara".

För att importera sparade bokmärken från en fil - i en öppen webbläsare klickar du på "Opera" => "Bokmärken" => "Importera bokmärken och inställningar" => bredvid "Från" väljer du "HTML-bokmärkesfil" och klickar på "Välj fil".

Välj filen med sparade bokmärken och klicka på "Öppna".

Med förlängning:

Du kan också installera tillägget Bokmärkesimport och export och använda det för att exportera bokmärken till en HTML-fil eller importera dem från den.

Din webbläsarprofil i Opera finns i C: \ Användare \ användarnamn \ AppData \ Roaming \ Opera Software \ Opera Stable \ .

Slutsats: det finns flera alternativ för att spara bokmärken, alla är enkla och kräver inte mycket åtgärder från dig.

Hur man sparar Yandex-bokmärken

Ställ in Yandex-bokmärkesynkronisering :

Öppna Yandex-webbläsaren => gå till menyn (tre rader längst upp till höger) => Synkronisering => ange inloggning och lösenord från din Yandex-postlåda, om du inte har en, klicka på "Skapa ett konto" => klicka på "Aktivera synkronisering" => välj vad du vill synkronisera.

Det är det, nu kommer all data att knytas till din brevlåda och du kan öppna dina bokmärken var som helst på planeten, det viktigaste är att komma ihåg ditt användarnamn och lösenord.

Med bokmärkesfilen:

1. Öppna "Bokmärkeshanteraren" genom att trycka på Ctrl + Skift + O eller genom att gå till menyn => Bokmärken => Bokmärkeshanteraren.

2. Klicka på "Organize" => Exportera bokmärken till HTML-fil.

3.  Välj var filen ska sparas (helst till ett USB-minne eller till molnet) och klicka på "Spara".

För att hämta bokmärken från filen efter att du har installerat om webbläsaren - du måste gå till "Bookmarks Manager" => Organize => Kopiera bokmärken från HTML-fil => välj en fil med bokmärken, klicka på "Öppna".

Din Yandex-webbläsarprofil lagras på C: \ Users \ användarnamn \ AppData \ Local \ Yandex \.

Slutsats: Det  enklaste sättet är att skaffa dig en Yandex-ruta och binda den till din webbläsare, varefter du kan dra upp dina inställningar på vilken dator som helst och var som helst i världen. Och naturligtvis kan du helt enkelt installera om Windows, installera Yandex-webbläsaren, ange dina data, varefter alla inställningar kommer att skärpas.

Hur man sparar Internet Explorer-bokmärken

Tyvärr, när jag skrev detta hade jag inte tillgång till Windows 8 eller högre, där om du loggar in med ditt Microsoft-konto synkroniseras  Internet Explorer-  inställningarna . Och före den åttonde versionen av Windows är synkronisering inte tillgänglig, så vi sparar bokmärken till bokmärkena.

1. Öppna Internet Explorer  => gå till "Arkiv" längst upp till vänster, om den här menyn inte finns - tryck på Alt på tangentbordet så kommer menyn att visas => Importera och exportera.

2. Du uppmanas att exportera eller importera filen, sätt en bock framför "Exportera till fil" och klicka på "Nästa" (du måste importera när du vill hämta Internet Explorer-webbläsarinställningarna från filen).

3. Välj vad och var du vill spara och klicka på "Nästa".

Det är allt för idag, om du känner till andra metoder - skriv i kommentarerna. Lycka till 🙂

Se även: Hur man återställer ett osparat Word-dokument;

Så här återställer du en borttagen fil: Komplett guide;

Hur man inaktiverar autoplay av onödiga program i Windows