Hur man ändrar språk i Windows 10

I Windows 10 blev det möjligt att ändra gränssnittsspråket när som helst, och den här åtgärden tar inte mycket tid.

I dagens artikel kommer vi att titta på hur man lägger till ett språk, ändrar gränssnittsspråket, hur man ändrar kortkommandon för att byta språk etc.

Ställa in språket i Windows 10

För alla åtgärder för att ändra språk är det önskvärt att ditt konto har administrativa rättigheter. Gå till Start-menyn => Alternativ => Tid och språk.

Välj till vänster "Region och språk" och klicka på "Lägg till språk" i den högra kolumnen.

Ett fönster öppnas med alla kända språk i alfabetisk ordning, välj det du behöver och vänta tills det laddas.

Återgår till fönstret "Tid och språk" ser du alla installerade systemspråk, klickar på något av dem och du ser tre alternativ för användning: använd som huvudspråk; parametrar; radera. Genom att klicka på alternativen kan du ladda ner ett språkpaket och olika tangentbord för det språket.

Du kan också gå igenom Kontrollpanelen till "Klocka, språk och region" => "Språk" - här är de klassiska språkinställningarna som du kanske känner till från tidigare versioner av Windows.

Ändra gränssnittsspråk

Logga in som användare som behöver byta språk => gå till "Start" -menyn => Inställningar => Tid och språk => Region och språk => om under det språk du vill installera som huvudmeny står "Språkpaket tillgängligt" - tryck först till den och från alternativen som visas, välj "Alternativ" => bredvid "Ladda ner språkpaket" klicka på "Ladda ner", vänta tills önskat paket laddas ner och installeras. Om det står under ett önskat språk "Ett språkpaket är installerat" (eller kanske du just har installerat det), klicka på det och välj "Använd som huvudspråk" bland alternativen som visas.

I Windows 10, från och med v1803, för att ändra gränssnittsspråket, välj önskat språk i listan ("Region och språk" bredvid "Windows-gränssnittsspråk" (listan innehåller endast de språk som språkpaketet är installerat för).

Därefter kommer inskriptionen "Detta gränssnittsspråk att användas när du ..." visas under språket. Enkelt uttryckt måste du logga ut och logga in igen, eller starta om datorn för att ändringarna ska träda i kraft. Ändringarna gäller endast den användare du är inloggad med!

Ändra språket på välkomstskärmen och nya konton

Att ändra språket i ditt kontogränssnitt betyder inte att välkomstskärmens språk kommer att ändras. För att göra allmänna ändringar av gränssnittsspråket måste du gå till kontrollpanelen (ett av sätten är att skriva "Kontrollpanelen" i sökfältet och välja det bland de hittade resultaten) => välj visningstypen "stora ikoner" uppe till höger => hitta i listan och öppna "Regionala standarder".

Välj fliken "Avancerat" => klicka på "Kopieringsinställningar".

I det här fönstret ser du de aktuella språkinställningarna för den här användaren och andra användare av systemet. Du kan markera kryssrutan "Välkomstskärm och systemkonton" för att tillämpa den aktuella användarens språkinställningar på välkomstskärmen. Du kan också markera rutan "Nya användarkonton" så att alla nya användare skapas med samma språkinställningar. När du har valt önskad klickar du på "OK" och stänger kontrollpanelen.

Så här ändrar du knapparna för språkbyte i Windows 10

För att ändra knapparna för att byta språk - du måste gå till kontrollpanelen (ett av sätten i sökfältet skriv "Kontrollpanelen" och välj det bland de hittade resultaten) => öppet språk (stora ikoner används i kontrollpanelvyn) => på vänster sida öppen "Avancerade alternativ" => klicka på "Ändra språkfältets kortkommando".

Välj fliken "Byt tangentbord" => gå till "Byt tangentbordsgenväg".

Placera en punkt framför önskad layout och klicka på OK.

Det är allt för idag, om något inte är klart eller det finns några tillägg - skriv kommentarer! Lycka till 🙂