Så här uppdaterar du Windows 10 till den senaste versionen med hjälp av uppdateringsassistenten

Den 11 april börjar Microsoft rulla ut den nya stora uppdateringen för Windows 10. Nu kan du uppdatera ditt system till den senaste versionen med Update Assistant, till skillnad från det inbyggda uppdateringscentret, det ser redan en ny version av Windows 10 och uppdateringar med det går snabbare än genom det vanliga Uppdateringscenter. Den här artikeln går igenom stegen för att uppdatera Windows 10 till den senaste versionen med Windows 10 Upgrade Assistant.

Om du redan använder den senaste versionen av Windows 10 skriver assistenten helt enkelt "Tack, du använder den senaste versionen av Windows 10". Om nya enheter finns tillgängliga för ditt system kommer du att skrivas "Uppdatera till den senaste versionen av Windows 10".

1. För att uppgradera måste du logga in med ett konto med administratörsrättigheter. Gå till Microsofts webbplats och vänsterklicka på "Uppdatera nu".

2. Kör den nedladdade filen Windows10Upgrade28085.exe.

3. Klicka på Ja.

4. I det här fönstret kommer den att skriva "Tack, du använder den senaste versionen av Windows 10" - om du har den senaste versionen och "Uppgradera till den senaste versionen av Windows 10" - om en ny version finns tillgänglig för ditt system. Klicka på "Uppdatera nu".

5. Uppdateringsassistenten kontrollerar din enhet för kompatibilitet och om alla parametrar för den nya versionen är lämpliga kommer den att skriva till dig "Grattis, den här datorn är kompatibel." Klicka på Nästa.

6. Uppdateringar börjar ladda ner, nedladdningstiden beror på din anslutningshastighet.

7. När uppdateringen laddas ner och konfigureras måste du starta om datorn. Klicka på Starta om nu.

8. Windows 10 Upgrade Assistant startar om enheten för att slutföra uppgraderingen.

9. Du  måste vänta lite medan uppdateringen är installerad, under installationen startar datorn om flera gånger.

10. Efter uppdateringen, i det övre vänstra hörnet ser du ditt konto, klicka på "Nästa".

11. I det här fönstret kan du ändra sekretessinställningarna genom att klicka på "Detaljer" och inaktivera onödiga objekt. Alternativt kan du lämna alla parametrar som standard och klicka på Acceptera. Du kan när som helst ändra dina sekretessinställningar.

12. Några minuter till så ser du skrivbordet.

13. Tack för att du uppdaterade till den senaste versionen av Windows 10, klicka på Avsluta.

Om du vill kan du ta bort Upgrade Assistant genom att gå till "Start" -menyn => Inställningar => Program => Appar och funktioner => hitta "Windows 10 Upgrade Assistant" i listan, vänsterklicka på den en gång till vänsterklicka på objektet "Ta bort" som visas.

Det är allt för idag, om du har några tillägg - skriv kommentarer! Lycka till 🙂