Hur inaktiverar jag startprogram i Windows

Nästan varje program som är installerat på en dator kopierar sig själv till start, vilket försämrar datorns prestanda. Du installerade programmet => det skapade en regel för Windows att köra det här programmet varje gång datorn startas => varefter datorn slås på längre och om programmet kräver mycket resurser börjar det sakta ner lite under drift, men tänk om det finns många sådana program? Om du inte kontrollerar den här processen över tid kan ett tjugotal program visas vid start och datorn startar knappast på några minuter, allt saktar ner.

I början av artikeln kommer vi att överväga hur man inaktiverar onödig start med inbyggda verktyg i Windows och i slutet - med hjälp av Ccleaner-programmet.

Så här tar du bort onödiga program från start:

1.  Om du har Windows Xp : gå till "Start" => "Kör" => skriv ordet msconfig => tryck på Enter-tangenten;

Om du har Windows 7 eller Vista  (andra versioner av Windows är nedan): i sökfältet eller i menyn, kör (exekvering kallas av Win + r-tangenterna), skriv msconfig och tryck på Enter

2.  Öppna fliken "Startup" och avmarkera alla onödiga objekt. För dem som inte vet vad de ska lämna: ett antivirusprogram behövs, ctfmon behövs (det här är en språkpanel, det kanske inte är vid start), även om du har en bärbar dator kan det finnas program för att arbeta med ytterligare tangenter. I allmänhet kan du stänga av allt utom antivirusprogrammet, starta om datorn, och om du inte har tillräckligt med det efter omstart, gå till den här menyn igen och sätt en bock i önskat program. När du har avmarkerat kryssrutorna - tryck på "Apply" eller "OK"

3. Ett fönster visas där du uppmanas att starta om datorn: du kan starta om den omedelbart genom att klicka på "Starta om" eller starta om senare - genom att klicka på "Avsluta utan att starta om".

4. Efter att du startat om datorn visas en dialogruta där du måste markera rutan bredvid "visa inte den här varningen igen" och klicka på "OK"

Inaktivera autostartprogram i Windows 8, 8.1, 10.

I dessa versioner av Windows har startkontroll lagts till aktivitetshanteraren. För att komma in i det måste du trycka på tangenterna Ctrl + Skift + Esc (eller klicka på aktivitetsfältet med höger musknapp och välj "Aktivitetshanteraren").

Om du öppnar Aktivitetshanteraren för första gången ser du bara öppna applikationer. För att gå till fliken "Startup" måste du först klicka med vänster musknapp på "Detaljer"

Gå till fliken "Startup", välj den onödiga med vänster musknapp och klicka på "Disable". Markera dem med andra onödiga program och klicka på inaktivera.

Så här inaktiverar du startprogram med CCleaner

Tidigare skrev jag redan att Ccleaner-programmet är universellt, det kan rensa din dator från onödigt skräp som ackumuleras när du arbetar på Internet; från papperskorgen som finns kvar efter installation och borttagning av program; städa registret; ta bort onödiga program; hantera start; ren snabbmeny etc. I allmänhet får du idén - programmet är nödvändigt 🙂. Ladda ner och installera CCleaner Free, det räcker för att optimera din dator, vi behöver inte betalda versioner.

När du har installerat programmet kör du Ccleaner från genvägen => gå till "Service" => "Startup" => välj onödigt (genom att klicka på det med vänster musknapp) och välj "Inaktivera". På alla onödiga applikationer vid start kan du också högerklicka och välja "Inaktivera".

När du kopplar bort all onödig starta om datorn. Observera att efter omstart kan du aktivera samma program som du inaktiverade (genom att gå tillbaka till autostarttjänsten - genom att högerklicka på önskat program och välja "Aktivera"). På samma sätt i CCleaner kan du ta bort onödiga saker från autoladdning i webbläsaren.

Den betalda versionen av programmet kostar ungefär $ 25 och inkluderar teknisk support, men du kan göra utan det, det finns ett mycket tydligt gränssnitt och med dess hjälp är det praktiskt taget omöjligt att skada din dator. Använd därför den, konfigurera programkörningen, ta bort onödiga saker och låt din dator alltid göra dig nöjd med arbetets hastighet of

Inaktivera allt onödigt från start garanterar inte att din dator kommer att flyga. Det finns många andra skäl till varför det kan sakta ner. Om du har tagit bort allt onödigt och det fortsätter att sakta ner rekommenderar jag: kontrollera det för skadlig programvara: kontrollera om det finns plats på systemdisken C, om den inte finns där, försök att rengöra den eller expandera den med en annan enhet; kontrollera skivan för dåliga sektorer; om problemet med att sakta ner datorn fortfarande kvarstår - skriv en detaljerad kommentar så försöker jag hjälpa dig att hitta en lösning. Det är allt för idag. Lycka till!

Se även: Hur man hanterar datordiskar - ta bort en disk, skapa en ny, krympa en disk, ändra en bokstav etc.

Hur man rengör och håller tangentbordet rent

Hur man går in i BIOS, väljer önskad startmetod etc.