Öppna port i Windows 10-brandväggen

Idag tar vi en titt på hur man öppnar en port i Windows 10-brandväggen på olika sätt.

Öppna port i brandväggen via kontrollpanelen

1.  Öppna brandväggen: ett av sätten - i sökfältet eller i menyn "Kör" (körs genom att trycka på Win + R-tangenterna) skriv  firewall.cpl  och tryck på Enter-tangenten.

2.  Välj Avancerade alternativ till vänster.

3. Öppnar du porten för inkommande eller utgående anslutningar? Utgående anslutningar är de som initieras av den lokala datorn och inkommande anslutningar är de som initieras av fjärrdatorn. Om du behöver öppna en port för utgående anslutningar - på vänster sida, välj "Regler för utgående anslutningar" och fortsätt göra det som står nedan. Om du behöver öppna en port för inkommande anslutningar - välj "Inkommande regler" på vänster sida. Klicka på "Skapa regel" på höger sida.

4.  Placera en prick bredvid "För port" och klicka på "Nästa".

5.  Ange porten du vill öppna bredvid Specifika lokala portar och klicka på Nästa.

6.  Sätt en prick bredvid "Tillåt anslutningen" och klicka på "Nästa". Om du vill ha fler inställningar för en viss port väljer du vem du vill ge åtkomst till etc. - sätt punkten bredvid "Tillåt säker anslutning".

7.  Välj vilka nätverksprofiler som ska tillämpas på regeln och klicka på Nästa.

8.  Kom med och skriv ett namn för den regel du skapade så att det blir lättare att hitta i framtiden. Du kan också lägga till en beskrivning, som är valfri. När du är klar klickar du på "Slutför" och du kan stänga brandväggen, regeln skapas och körs redan.

Öppna port i brandvägg med netsh

Netsh är ett konsolverktyg som låter dig ändra många av de nätverksrelaterade parametrarna.

1. Öppna en kommandotolk som administratör: ett av sätten - i sökfältet , ange  cmd   => högerklicka på "Kommandotolken" och välj "Kör som administratör".

2. För att öppna porten använder  du kommandot netsh advfirewall firewall lägg till regelnamn = "Öppna port 9996" dir = i åtgärd = tillåt protokoll = TCP localport = 9996 I  stället för Open Port 9996 kan du skriva vilket namn som helst för regeln istället för 9996 i slutet av kommandot skriv ett nummer port för att öppna.

För att radera den skapade regeln måste du använda kommandot netsh advfirewall brandvägg ta bort regelnamn = "Öppna port 9996" protokoll = TCP localport = 9996

Öppna port i brandvägg med PowerShell

1.  Öppna PowerShell: Ett sätt är att ange PowerShell i sökfältet och välja det bland de resultat som hittades.

2.  Använd kommandot  New-NetFirewallRule -DisplayName 'Open 9996' -Profile 'Private' -Direction Inbound -Action Allow -Protocol TCP -LocalPort 9996

Det är allt för idag, om du känner till andra metoder - skriv i kommentarerna! Lycka till dig 🙂