Webbläsaren öppnar sig själv

För några dagar sedan bad bekanta att titta på sin dator, från deras ord - webbläsaren med annonser öppnas ständigt av sig själv, om vi vill öppna Google och andra webbplatser - en annan helt sida öppnas, felet i den anslutna USB-enheten dyker upp hela tiden. I dagens artikel kommer jag att beskriva sekvensen av åtgärder efter vilka alla dessa problem försvann!

Jag gick till den avlägsna platsen och rusade genast in i mina ögon att varannan sekund ett USB-enhetsanslutningsfel dyker upp, Eset Smart Security antivirus skriver ständigt om att blockera någon form av hot. Sedan öppnade jag Chrome och skrev in en fråga i sökfältet - istället för de resultat som hittades öppnades en sida med en annons. En intressant funktion - Yandex-sidan öppnas utan problem och den webbläsare som ständigt öppnas är Yandex. På sidorna visas annonser från Yandex, men från Google - inte. Förmodligen en tillfällighet?

1. Kontrollera och korrigera  värdfilen: den  här filen måste öppnas med administratörsrättigheter, du kan öppna kommandoraden som administratör => och köra kommandot  anteckningsblock C: \ Windows \ System32 \ drivrutiner \ etc \ värdar eller köra anteckningsblock som administratör och öppna i det är värd. Gå till menyn "Start" => Alla program => Standard => högerklicka på "Anteckningsblock" och välj "Kör som administratör".

Gå till "File" => "Open" i en öppen anteckningsbok.

I adressfältet infogar du  C: \ Windows \ System32 \ drivers \ etc \  och trycker på Enter.

Välj "Alla filer" längst ner => vänsterklicka på  värdfilen  => "Öppna".

Linjer är dolda här på grund av vilka det inte är möjligt att öppna vissa sidor och andra öppna istället. Allt efter

# localhost namnupplösning hanteras inom DNS själv.

# 127.0.0.1 lokal värd

# :: 1 lokal värd

överflödig!

Allt efter  # 127.0.0.1 localhost # :: 1 localhost  markeras och tas bort.

Resultatet ska vara som visas i bilden. Stäng filen och klicka på "Spara".

2.  Vi tar bort det onödiga från de schemalagda uppgifterna: frågan uppstod "varför efter en viss tid öppnas Yandex-webbläsaren med annonser ständigt?" Skriv "Task Scheduler" i sökfältet och välj det bland de hittade resultaten.

På vänster sida väljer du "Task Scheduler Library", i mitten ser du många schemalagda uppgifter. Varje uppgift utför någon form av åtgärder och hälften av uppgifterna kan tas bort. Till exempel,  mjuk installatör , i mitten står det att den här uppgiften utförs varje dag kl 14:19. Jag tror inte att det finns något behov av att installera någon programvara varje dag, såvida inte denna programvara är skadlig programvara.

Öppna den här uppgiften genom att dubbelklicka på vänster musknapp, gå till fliken "Åtgärder" och se vilken fil som startas varje dag samtidigt. På detta sätt kan du kontrollera alla uppgifter och ta bort onödiga uppgifter!

Vi väljer den här uppgiften och klickar på "Ta bort", bekräfta borttagningen i fönstret som visas genom att klicka på "Ja".

Det finns flera Yandex-webbläsaruppdateringar i schemaläggaren, ingenting händer om du tar bort dem. Det finns en InternetEF- uppgift  som upprepas med en frekvens på 23 minuter, och att döma av beskrivningen är det anledningen till att webbläsaren upprepas med annonser. Vi tar bort det.

Ta bort alla uppgifter som du inte gillar.

3. Ta bort onödigt från start;

4 . Ta bort skadlig programvara: Aktivitetshanteraren kan ha processer som stör datorns normala funktion. Troligtvis installerades olika skadliga program och varje gång dess namn ändras, så det är ingen mening att visa hur det ser ut i de installerade programmen. För att helt ta bort skadlig kod från registret, program, tillfälliga filer etc. - du måste skanna din dator med flera program. Naturligtvis kan du göra allt med händerna, men det tar längre tid. Ladda ner och kör en skanning en efter en med AdwCleaner och Malwarebytes. Jag erbjuder dig inte betalda program, AdwClewaner är gratis och Malwarebytes är gratis, du behöver inte en betald version!

Efter att ha skannat genom AdwCleaner klickar du på "Rensa".

Efter att ha skannat med Malwarebytes Free, klicka på Karantän valda objekt.

Och slutligen, ladda ner och kör skanningen med hjälp av verktyget Zemana, det här programmet är gratis i en vecka eller två, den här gången räcker det för dig att skanna din dator en gång. Efter skanning klickar du på Nästa och startar om datorn.

Avinstallera Malwarebytes Free omedelbart, och medan Zemana är gratis, låt det installeras på din dator. När licensen upphör, avinstallera programmet eller köpa det. Allt efter dessa åtgärder bör det inte finnas någon skadlig programvara på din dator, och webbläsaren öppnas inte längre hela tiden. Kanske kommer några av er att betrakta ett sådant antal program som överflödiga - kanske har du rätt, om du känner till programvara som kan bli av med all skadlig programvara - skriv det i kommentarerna.

Dessa verktyg skulle ta bort allt som skadlig kod har gjort på din dator. För alla fall kan du kontrollera webbläsarens genvägar och tillägg för onödiga, och även ändra hemsidan och söka till önskad med instruktionerna  Hur gör du webbläsaren snabb igen.  Det är allt för idag, om du har tillägg eller om du vet enklare sätt - skriv kommentarer! Lycka till 🙂