Så här ändrar du skrivbordsbakgrunden i Windows 10

I dagens artikel kommer vi att titta på olika sätt att ändra skrivbordsbakgrunden.

I Windows 10 kan du använda standardbakgrundsbilder (bakgrundsbilder), ersätta dem med dina egna, ange en solid fyllning istället för en bakgrundsbild med lite färg, du kan också ställa in visningen av bilder från en mapp i tur och ordning. Om din Windows inte är aktiverad kan du inte ändra bakgrundsbilden! Standardbilderna som medföljer Windows lagras i mapparna C: \ Windows \ Web \ 4K \ Wallpaper \ Windows, C: \ Windows \ Web \ Screen och C: \ Windows \ Web \ Wallpaper. En kopia av den aktuella bakgrundsbilden lagras i mappen% AppData% \ Microsoft \ Windows \ Themes \ CachedFiles.

Ändra skrivbordsunderlägg i File Explorer

Om din dator har bilder som du vill använda som skrivbordsbakgrund, öppna mappen som innehåller dem i explorer => högerklicka på önskad bild och välj "Ange som skrivbordsbakgrund" (du kan också välja önskad bild i menyfliksområdet öppnar fliken "Kontroll" och klickar på "Ange som bakgrundsbild).

Om du vill att vissa bilder ska visas på skrivbordet i form av ett bildspel - välj alla nödvändiga bilder, högerklicka på en av dem och välj "Ange som bakgrundsbild på skrivbordet" (du kan också välja önskade bilder och därefter i menyfliksområdet gå till fliken "Kontroll" och klicka på "Ange som bakgrundsbild).

Ändra bakgrundsbilden på skrivbordet med programmet "Foton".

Högerklicka på bilden som du vill ställa in som bakgrund och välj "Öppna med" => "Foton" => klicka på de tre punkterna uppe till höger (se bild) => Ange som => Ange som bakgrund.

Ändra skrivbordsbakgrund i systeminställningarna

I ett tomt utrymme på skrivbordet, högerklicka och välj "Anpassning" (eller gå till "Start" => Alternativ => Anpassning). På vänster sida väljer du "Bakgrund", på höger sida justerar du de inställningar du vill ha:

  • Om du vill ha en viss bild som bakgrund på skrivbordet - välj "Foto" nära "Bakgrund" => nedan kan du välja någon av de fyra bilderna helt enkelt genom att klicka på den med vänster musknapp, om du vill välja en annan bild - klicka på "Bläddra" => i fönstret som öppnas, hitta och välj önskad bild => Öppna => bredvid "Välj en position" välj från listan hur bilden ska visas på skrivbordet: passa, sträcka, bana, centrera, expandera.

  • Istället för en bakgrundsbild kan du ställa in skrivbordsfyllnaden till valfri färg, för detta, välj "Enfärg" bredvid "Bakgrund" och välj nedan en bakgrundsfärg.

  • Bredvid "Bakgrund" välj "Bildspel" om du vill att den grupp av bilder som du har valt ska visas på skrivbordet i tur och ordning => hitta och välj mappen med bilderna för bildspelet, klicka sedan på "Välj den här mappen" => bredvid "Ändra bild varje "välj önskad tid => om du vill att bilderna från mappen ska visas i ordning - omkopplaren bredvid" Shuffle "ska vara i" Off "-positionen, om du vill att bilderna ska byta varandra i slumpmässig ordning - tryck till strömbrytaren så att den är i läge "På". => nedan välj om du vill aktivera bildspel på batteriström => bredvid "Välj position" välj från listan hur bilder ska visas på skrivbordet: passa, sträcka, kakel, mitt,expansion.

Ändra skrivbordsbakgrunden med Internet Explorer

Windows 10 har lagt till en ny webbläsare, Edge, men har ännu inte tagit bort den gamla Internet Explorer, du kan hitta och öppna den genom att gå till "Start" => "Alla appar" -menyn. Öppna bildsidan i Internet Explorer, högerklicka på den bild du vill använda som skrivbordsbakgrund och välj "Ange som bakgrund" => klicka på "Ja" i fönstret som visas.

Ändra skrivbordsbakgrunden med Mozilla Firefox

I Firefox, öppna din skrivbordsbildsida => högerklicka på den bild du vill använda som skrivbordsbakgrund och välj Ange som skrivbordsbakgrund => välj en position och färg och klicka sedan på Använd som skrivbordsbakgrund.

Ändra din skrivbordsbakgrund i Kontrollpanelen

I sökfältet eller i Run-menyn (körs genom att trycka på Win + R-tangenterna) anger du  explorer-skalet ::: {ED834ED6-4B5A-4bfe-8F11-A626DCB6A921} -Microsoft.Personalization \ pageWallpaper-kommandot  och tryck på Enter-tangenten.

  •   För att välja en bild som skrivbordsbakgrund: klicka på "Bläddra", i fönstret som öppnas, välj mappen med bilden som du vill ställa in som bakgrund på skrivbordet och klicka på "OK". Alla bilder från den valda mappen visas i fönstret, välj en av dem => ändra "Bildposition" till önskad = = klicka på "Spara ändringar.
  •   För att anpassa bildspelet: klicka på "Bläddra", i fönstret som öppnas väljer du mappen med de bilder som du vill använda för bildspelet och klickar på "OK". Alla bilder från den valda mappen visas i fönstret, markera de rutor du vill ha => ändra "Bildposition" => välj hur ofta bilder ska ändras och klicka på "Spara ändringar.
  •  För att välja olika bilder för flera skärmar: klicka på "Bläddra", i fönstret som öppnas väljer du en mapp med bilder och klickar på "OK". Alla bilder från den valda mappen kommer att visas i fönstret, högerklicka på en av dem och välj "Ställ in för bildskärm 1" (gör detsamma för andra skärmar) => ändra "Bildposition" till önskad => klicka på "Spara ändringar.

  • För att ställa in en heltäckande färg istället för en bild för skrivbordsbakgrunden: bredvid Bildplacering, välj Enfärg = = välj önskad färg och klicka på Spara ändringar.

Det är allt i dag, om du känner till andra metoder - skriv i kommentarerna! Lycka till 🙂