Så här installerar du Windows 10, 8, 7 från en flash-enhet

Inte varje ny bärbar dator eller dator levereras med en enhet, och det mesta av hårdvaran du köper levereras utan operativsystem. Därför finns det ett behov av att installera Windows från ett USB-minne. I dagens artikel tittar vi på hur du installerar Windows 10, 8 och 7 från ett USB-minne.

Vad du behöver för att installera Windows:

1. Du behöver en flash-enhet med storleken 4 GB och förståelse för att all data från den kommer att gå förlorad under installationen av flash-enheten.

2. Om du installerar om Windows och inte installerar från början - spara all data på en sekundär disk eller extern enhet. Det vill säga att du har ett foto på skrivbordet - överför det till disk D (eller till molnlagring), du kanske också vill spara bokmärken och webbläsarinställningar.

3. Du behöver en Windows-bild, det vill säga en fil med ett iso-tillägg eller en installationsskiva för Windows.

Vilka program skapas en installations-flash-enhet

Olika verktyg för att skapa en USB-enhet för installation i Windows 7 och 8 diskuterades tidigare i artikeln "Hur man skapar en startbar USB-enhet och SD-kort för varje operativsystem." Av alla de föreslagna metoderna väljer vi den universella, med hjälp av Rufus-applikationen kan du skapa en installations-USB-flashenhet för Windows 10, 8, 7 (om du har en iso-bild av operativsystemet som du vill installera).

Ladda ner Rufus => kör det här verktyget => anslut ett USB-minne (du kan bränna en disk eller ett SD-kort på samma sätt) => i fältet "enhet", välj en flash-enhet => mot "Skapa startbar disk" välj   => hitta en operativsystems bildfil du vill installera (med iso-tillägget) => välj det, klicka på "OK" och välj "Start" i huvudfönstret => vänta tills processen är klar.

Om du behöver Windows 10 kan du använda ett verktyg från Microsoft för att skapa en installationsenhet.

Installera Windows 10, 8, 7 från ett USB-minne

Nu när vi har en installations-flash-enhet i våra händer måste vi välja en metod för att starta från den på datorn:

1.När du slår på datorn med Del-tangenten (eller andra tangenter), gå till BIOS- eller Boot-menyn och välj starta upp datorn från USB-flashenheten.

2. Om du ser inskriptionen "tryck på valfri tangent för att starta från cd eller dvd", när prickarna går - tryck på Enter.

3. Kopieringen av de filer som är nödvändiga för installationen börjar, efter dessa åtgärder kan ett fönster visas där det enda alternativet för att fortsätta installationen är att klicka på "Installera nu".

4. I nästa fönster i erbjudandet "Uppdatera ..." eller "Anpassat ..." - klicka på "Anpassat". Om du uppdaterar systemet kommer det att finnas en massa onödiga skräp, inställningar och systemet kommer knappast att fungera korrekt. Även om det i Windows 8 och 10 finns ett återställningsalternativ, men varför fungerar det dubbla?

5. Om du har en ny dator, ta bort alla partitioner och bryt den som du vill, om storleken på partitionen kan ändras efter installationen. Om du hade ett operativsystem installerat och du installerar ett nytt kan du ta bort den "systemreserverade" skivan och den partition som operativsystemet installerades på (i de flesta fall är detta avsnitt 2). Har du sparat data från huvudkuk innan du installerar om? Efter dessa steg kommer allt från huvuddisken att försvinna 🙂 Det är bättre att inte röra vid resten av diskarna, men om det inte finns något på dem och du vill torka allt på datorn tar du bort det.

Skapa nu en partition av önskad storlek, helst minst 100 GB för huvuddisken, och fortsätt med installationen.

Om du redan har ett operativsystem installerat kan du installera två (eller fler) versioner av Windows.

6. Vid ytterligare installation startar datorn om flera gånger, du behöver inte klicka på något. Dessutom kan han be dig att ange produktnyckeln, om du har ett serienummer - ange.

7. Därefter kan du bli ombedd att ange ett datornamn, användarnamn och även välja det nätverk du vill ansluta - du väljer vad du behöver och klickar på "Nästa".

8. När du ser ett skrivbord framför dig måste du installera drivrutiner på din dator.

9. Nu måste du installera huvudprogrammen: office, antivirus, etc.

Efter dessa steg har du ett nytt operativsystem, redo att gå. Om det finns tillägg - skriv kommentarer! Lycka till 🙂