Språkfält i Windows 10

I dagens artikel tittar vi på hur du lägger till eller tar bort språkfältet i Windows 10.

Som standard ska språkfältet visas i aktivitetsfältet, men du kan inaktivera det (eller aktivera det om det inte finns), du kan göra det flytande eller tvärtom fästa det i aktivitetsfältet, du kan också återställa sitt klassiska utseende. Om du bara har en tangentbordslayout visas inte språkfältet.

Lägg till (ta bort) språkfält i systemparametrar

1. Öppna "Start" -menyn och gå till "Inställningar" (istället för dessa åtgärder kan du trycka på Win + I på tangentbordet).

2. Gå till "Anpassning" och välj till vänster "Aktivitetsfält", på höger sida klicka på "Aktivera och inaktivera systemikoner".

3. För att lägga till ett språkfält - bredvid ingångsindikatorn, tryck på brytaren så att den är i På-läge. För att ta bort språkfältet - nära "Input Indicator", klicka på omkopplaren så att den blir i "Off" -läget.

Klassisk språkfält

1. Öppna "Kontrollpanelen": i sökfältet eller i menyn Kör, skriv  kontroll  och tryck på Enter. Om du har Windows 10 v1803 eller senare - istället för punkterna 1, 2 och 3, gå till "Start" -menyn => "Inställningar" => "Enheter" => till vänster, välj "Enter", på höger sida, klicka på "Avancerade inställningar tangentbordet "och följ sedan steg 4 från instruktionerna nedan.

2. Välj vyn "Små ikoner" och gå till "Språk".

3. På vänster sida väljer du "Avancerade alternativ" (detta alternativ flyttas i version 17083 till systemalternativ => enheter => ingång).

4. För att språkpanelen ska ha ett klassiskt utseende - måste du markera rutan "Använd språkpanelen om tillgänglig" och klicka sedan på spara.

Du kommer att se att språkfältet har skiftat något åt ​​vänster i aktivitetsfältet och dess utseende har blivit detsamma som i andra versioner av Windows.

För att dölja den klassiska panelen, låt den flyta på skrivbordet eller docka den i panelen - i sökfältet eller i menyn Kör (kör genom att trycka på Win + R-tangenterna) anger du kommandot  rundll32.exe Shell32.dll, Control_RunDLL input.dll ,, {C07337D3-DB2C -4D0B-9A93-B722A6C106E2} och tryck på Enter.

Placera en punkt framför önskad paneldisplay: dold; fästs i aktivitetsfältet; placeras var som helst på skrivbordet. När du har valt önskad klickar du på "OK".

Om du har ett klassiskt språkfält kan du göra det flytande genom att klicka på det med vänster musknapp och välja "Visa språkfält".

Om ditt språkfält visas någonstans på skrivbordet och du vill returnera det till aktivitetsfältet, klicka på "Minimera" i språkfältet (se bild).

  Lägg till (ta bort) språkfältet i registerredigeraren

Tyvärr är den här metoden endast lämplig för den klassiska aktivitetsfältet.

1. Öppna registerredigeraren: i sökfältet eller i körmenyn (kör genom att trycka på Win + R-tangenterna), ange  regedit-kommandot  och tryck på Enter-tangenten.

2.  Gå till sökvägen  HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Microsoft \ CTF \ LangBar . I avsnittet LangBar öppnar du parametern  ShowStatus . I fältet "Värde" anger du  0 och klickar på "OK" om du vill ha ett flytande språkfält. ange  3 och klicka på "OK" om du vill dölja språkfältet; ange  och klicka på OK för att fästa språkfältet. När du har gjort ändringarna måste du stänga registerredigeraren och starta om datorn för att ändringarna ska träda i kraft.

Det är allt i dag, om du känner till andra metoder - skriv i kommentarerna! Lycka till dig 🙂