Volymikonen försvann från aktivitetsfältet i Windows 10

I dagens artikel ska vi titta på vad jag ska göra om volymikonen försvann från aktivitetsfältet i Windows 10.

Volymikonen, inmatningsindikatorn, nätverket och åtgärdscentret visas i aktivitetsfältet som standard i Windows 10. Om volymikonen inte finns i meddelandefältet i aktivitetsfältet finns det flera sätt att få tillbaka den.

 Visa dolda ikoner

Om du inte ser volymikonen i meddelandefältet, klicka först på uppåtpilen (visa dolda ikoner) i aktivitetsfältet och leta efter den där. Om du ser volymikonen i listan som visas kan du lämna den där och använda den efter behov eller dra den till aktivitetsfältet (håll muspekaren över den, tryck på vänster musknapp och utan att släppa knappen, dra ikonen till aktivitetsfältet, släpp bara vänster nyckel).

 Aktivera volymikonen i systemalternativen

1. Klicka på en tom plats i aktivitetsfältet med höger musknapp och välj "Aktivitetsfältalternativ" (eller gå till "Start" => "Alternativ" => "Personalisering" => "Aktivitetsfält" -menyn).

2. På höger sida, klicka på "Slå på / av systemikoner".

3. Om omkopplaren mittemot "Volym" är i "Av" -läget. - tryck på den för att göra den "På". Om omkopplaren är i läge "På" - stäng av och sätt på den igen.

  Starta om Explorer

I vissa fall löses problem med frånvaron av vissa inställningar i aktivitetsfältet genom att starta om Explorer. Följ instruktionerna om hur du startar om Explorer.exe (Explorer) i Windows.

 Återställ ikoner för meddelandefältet

Om de tidigare metoderna inte returnerade volymikonen, försök återställa ikonerna i meddelandefältet genom att radera en inställning i registret.

 Kontrollera lokala grupprincipbegränsningar

Du kan använda grupprincip eller registerredigerare för att kontrollera.

Så här gör du i registerredigeraren:

1. Skriv regedit i sökfältet  eller i Run-menyn (kör genom att trycka på Win + R-tangenterna)  och tryck på Enter.

2. Gå till  Computer \ HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Policies \ Explorer. Titta i avsnittet Explorer för att se om det finns en HideSCAVolume- parameter  om det finns - högerklicka på den och välj "Ta bort". Efter dessa steg startar du om File Explorer, loggar ut och loggar in igen eller startar om datorn.

Hur man gör det i grupprinciper:

För att uppnå ovanstående i grupprincip måste du ha Windows 10 Pro, Enterprise eller Education.

1. I sökfältet eller i menyn "Kör" (körs genom att trycka på Win + R), skriv  gpedit.msc  och tryck på Enter.

2. Öppna "Användarkonfiguration" => "Administrativa mallar" => "Startmeny och Aktivitetsfält" => på höger sida öppna "Ta bort volymkontrollikon".

3. Sätt en punkt framför "Inte inställd" eller "Inaktiverad" och klicka sedan på "OK". Starta om File Explorer, logga ut och logga in igen eller starta om datorn.

Det är allt i dag, om du känner till andra metoder - skriv i kommentarerna! Lycka till dig 🙂