Så här ändrar du uppdateringsfrekvensen på skärmen i Windows 10

Skärmuppdateringsfrekvensen är antalet bilder per sekund som din bildskärm kan visa. Användning av en högre skärmuppdateringsfrekvens resulterar i tydligare synlighet, vilket resulterar i mindre ögonspänning. I dagens artikel tar vi en titt på hur du ändrar skärmuppdateringsfrekvensen i Windows 10.

Tillgängliga uppdateringsfrekvenser beror på själva monitorn, drivrutinen installerad på den och den valda skärmupplösningen.

1. Klicka på en tom plats på skrivbordet med höger musknapp och välj "Display Settings" (eller gå till "Start" => "Settings" => "System" => till vänster välj "Display").

2. Om flera bildskärmar är anslutna till din dator - i den högra kolumnen, välj först den vars frekvens du vill ändra. Om du bara har en bildskärm - klicka på "Grafikadapteregenskaper" i den högra kolumnen. Om din version av Windows 10 är högre än 17063 klickar du först på "Avancerade visningsinställningar" och i nästa fönster "Egenskaper för videoadapter".

3. Gå till fliken "Monitor" och välj önskat värde i "Screen refresh rate" och klicka sedan på "OK".

4. I stället för att slutföra det tredje steget kan du ändra skärmuppdateringsfrekvensen tillsammans med skärmupplösningen. För att göra detta klickar du på "Lista över alla lägen" på fliken "Adapter".

Välj det läge som passar dig och klicka på "OK". I nästa fönster har du 15 sekunder på dig att spara ändringarna i skärminställningarna eller vägra och returnera allt som det var.

Det är allt i dag, om du känner till andra metoder - skriv i kommentarerna! Lycka till dig 🙂