Byt vänster och höger musknapp i Windows 10

Som standard fungerar vänster musknapp som primär och höger musknapp fungerar som sekundär. Om du använder en mus med vänster hand blir det bekvämare att byta platserna för åtgärder som inträffar när du trycker på vänster och höger musknapp. I den här artikeln kommer vi att titta på hur du ändrar den primära musknappen.

Om du nu, för att öppna en fil eller mapp, dubbelklickar du med vänster musknapp, sedan efter ändringarna måste du dubbelklicka med höger musknapp och genom att trycka på vänster visas en snabbmeny.

Ändra primär musknapp i alternativ

1. Gå till menyn "Start" och öppna "Inställningar".

2. Gå till "Enheter", på vänster sida, välj "Mus", på höger sida bredvid "Välj huvudknappen" ändra "Vänster" till "Höger".

 Ändra primärknappen i musegenskaper

1. Öppna Egenskaper för mus: högerklicka på "Start" och välj "Kör" (eller tryck på Win + R knapparna tillsammans), skriv kommandot  muskontroll och tryck på Enter.

2. Gå till fliken "Knappar", lägg en prick bredvid "Vänsterhänt" och klicka på "OK".

 Ändra huvudknappen i registerredigeraren

1. Öppna registerredigeraren: skriv regedit i sökfältet eller i menyn  Kör och tryck på Enter-tangenten.

2. Gå till sökvägen  HKEY_CURRENT_USER \ Kontrollpanelen \ Mus . I avsnittet Mus öppnar du SwapMouseButtons- parametern  , placerar 1 i fältet "Värde"  och klickar på "OK" (för att göra huvudknappen till höger så att huvudknappen är vänster - du måste sätta 0). Logga ut och logga in igen för att ändringarna ska träda i kraft.

Det är allt i dag, om du känner till andra metoder - skriv i kommentarerna! Lycka till dig 🙂