Så här inaktiverar du OneDrive i Windows 10

På Windows 10 kan du spara dina filer till OneDrive och komma åt dem från vilken enhet som helst. OneDrive är gratis online-lagring som levereras med ett Microsoft-konto. Det är som en extra hårddisk som är tillgänglig från vilken enhet som helst och var som helst i världen. OneDrive-ikonen i Windows 10 finns i aktivitetsfältet i meddelandefältet och i navigeringsfältet i File Explorer. I dagens artikel tar vi en titt på hur du inaktiverar OneDrive i Windows 10.

Om du stänger av OneDrive:

  • OneDrive visas inte i aktivitetsfältet eller i File Explorer
  • Användare kommer inte att kunna öppna OneDrive-appen.
  • Windows Store-appar kommer inte att kunna komma åt OneDrive.

Du kan dock fortfarande komma åt och använda OneDrive genom att gå till //onedrive.live.com/ med din webbläsare.

Tänk på två alternativ för att inaktivera OneDrive, det ena med registerredigeraren som fungerar för alla versioner av Windows och det andra i grupprincipen, men dessa är endast tillgängliga i Professional- och Enterprise-versioner av Windows.

 Inaktivera OneDrive i grupprincipen.

I professionella och företagsversioner av Windows 10 finns det ett mycket användbart och multifunktionellt grupppolicyverktyg, med dess hjälp kommer vi att inaktivera OneDrive. Om du har en hemutgåva av Windows 10, gå till nästa metod med registerredigeraren.

1. Öppna grupprinciperna: i sökfältet eller i körmenyn (körs genom att trycka på Win + R) skriv kommandot  gpedit.msc  och tryck på Enter;

2. I den vänstra kolumnen öppnar du  Computer Configuration \ Administrative Templates \ Windows Components \ OneDrive  och på höger sida dubbelklickar du på  Prevent using OneDrive för fillagring.

3. Markera  kryssrutan Aktiverad   och klicka på OK.

Stäng Local Group Policy Editor och starta om datorn. Efter omstart försvinner OneDrive från aktivitetsfältet och File Explorer.

Inaktivera OneDrive i registerredigeraren.

Denna metod är lämplig för alla versioner av Windows 10. Det rekommenderas alltid att skapa en systemåterställningspunkt innan du arbetar i registerredigeraren, även om den här metoden är säker och du bör inte vara rädd för den.

1. Öppna registerredigeraren: i sökfältet eller i exekveringsmenyn (exekveringsmenyn anropas med Win + R-tangenterna) skriv  kommandot regedit  och tryck på Enter;

2. I den vänstra kolumnen navigerar du till  HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Policies \ Microsoft \ Windows \ OneDrive. Med OneDrive-  avsnittet valt till vänster  dubbelklickar du på alternativet DisableFileSyncNGSC på höger sida  .

3. I värdefältet sätter du  1 och klickar på "OK".

Stäng Registerredigeraren och starta om datorn. Efter omstart försvinner OneDrive-ikonen från File Explorer och från aktivitetsfältet.

Det är allt för idag, om du har några tillägg - skriv kommentarer! Lycka till 🙂