Så här tänder du nattlampan i Windows 10

Windows 10 lade till nattlampa, den här funktionen låter dig använda en varm färg på natten för att minska ögonbelastningen. I dagens artikel tar vi en titt på de olika sätten att aktivera nattljus i Windows 10.

   Tänd nattlampan.

Första och enklaste sättet:

1.  Öppna "Action Center", det ligger i det nedre högra hörnet i aktivitetsfältet (se bild) => vänsterklicka på "Expand".

2.  Vänsterklicka på "Night light" torget, den tänds omedelbart. För att stänga av det måste du klicka på det här torget igen.

Andra vägen:

1.  Gå till Start-menyn => Alternativ.

2. Öppna "System" => på vänster sida, välj "Display" => i den högra kolumnen bredvid "Night light", vänsterklicka på strömbrytaren så att den blir "On". Till skillnad från metoden ovan tänds inte nattljuset omedelbart, det fungerar på natten eller vid den tidpunkt då du frågar om det.

 Nattljusinställning.

Du kan justera tiden för att tända nattlampan, du kan också välja en lämplig färgtemperatur.

Gå till "Start" -menyn => Inställningar => System => till vänster välj "Display" => i höger kolumn vänsterklicka på "Night light settings".

Vänsterklicka på "Slå på nu" och nu när nattlampan lyser, flytta skjutreglaget för att justera den färgtemperatur som är acceptabel för dina ögon.

Nedan kan du schemalägga att nattlampan ska tändas permanent.

Det är allt för idag, om du har några tillägg - skriv kommentarer! Lycka till 🙂