Så här inaktiverar du USB-enheter i Windows 10

Genom att ansluta en USB-enhet till din dator kan vem som helst infektera den med skadlig kod eller kopiera viktig information från den. I dagens artikel tar vi en titt på hur du inaktiverar USB-enheter i Windows 10.

Inaktivera USB-enheter i registerredigeraren

Den här metoden fungerar i alla versioner av Windows 10 och kopplar bara bort USB-enheter utan att det påverkar musen, tangentbordet och skrivaren som är ansluten via USB. Det rekommenderas att skapa en systemåterställningspunkt innan du redigerar registret.

1.  Öppna registerredigeraren: i sökfältet eller i körmenyn (kör genom att trycka på Win + R-tangenterna), ange  regedit-kommandot  och tryck på Enter-tangenten.

2. Gå till sökvägen  HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Services \ USBSTOR. I avsnittet USBSTOR öppnar du parametern  Start => i fältet "Värde", ställer in  4 och klickar på "OK".

Nu, om du ansluter USB-flashenheten till datorn, kommer den inte att visas någonstans, och i enhetshanteraren visas ett fel vid installation av drivrutinen för den här enheten. Om du vill aktivera USB-lagring igen i framtiden - ändra värdet på parametern "Start" till 3 och klicka på "OK".

Inaktivera USB-enheter i grupprinciper

Den här metoden fungerar i Windows 10 Pro, Enterprise eller Education, om du har ett dussin hemversioner - gå till den första metoden. Om du vill koppla bort USB-enheter till andra användare av den här datorn, följ först instruktionerna "Så här konfigurerar du grupprinciper för specifika användare".

1.  Öppna grupprinciper: i sökfältet eller i menyn Kör (körs genom att trycka på Win + R), skriv  gpedit.msc  och tryck på Enter.

2. Öppna "Computer Configuration" => "Administrative Templates" => "System" => "Access to Removable Storage Devices" => i den högra rutan, öppna "Removable Drives: Deny Execution".

3. Placera en punkt framför "Enabled" och klicka på "OK". Sätt också aktiverat i "Flyttbara enheter: Neka läsning" och i "Flyttbara enheter: Neka skrivning", de finns också i "Datorkonfiguration" => "Administrativa mallar" => "System" => "Tillgång till flyttbara lagringsenheter".

Det är allt för idag, om du känner till andra metoder eller har tillägg - skriv kommentarer! Lycka till 🙂