Kör som alltid webbläsare i inkognitoläge

Inkognitoläge ger inte fullständig sekretess, men om du öppnar en webbläsare i den sparas inte sökhistoriken, cookies, inloggningar, lösenord etc. sparas inte. Du kan konfigurera valfri webbläsare så att den alltid startar i inkognitoläge.

Det här läget är användbart när du är mer än en datoranvändare, så att ingen kan se vart du gick och vad du gjorde. För att starta webbläsaren alltid i inkognitoläge måste du lägga till några parametrar i genvägsegenskaperna och sedan öppna denna genväg - webbläsaren öppnar inkognito. I Mozilla Firefox är allt enklare och du kan konfigurera det så att det öppnas i inkognitoläge som standard, och inte bara från en specifik genväg.

Mozilla Firefox

Genom att ändra några alternativ i Firefox-inställningarna - kommer det alltid att starta i inkognitoläge. Nyligen, i kommentarerna, frågade de hur man skulle göra webbläsaren öppen i inkognitoläge när man följer en länk i skype eller från ett annat program. Svaret på denna fråga är Firefox, om du ställer in den som standard kommer du att följa länkarna i inkognitoläge.

Öppna Mozilla Firefox => gå till de tre raderna längst upp till höger och välj inställningarna

Gå till "Sekretess" => under "Historik" mittemot Firefox, välj "Kommer inte ihåg historik"

Firefox kommer nu att använda samma inställningar som för privat surfning och kommer inte ihåg din webbplatshistorik.

Google Chrome

Chrome har inte ett GUI-alternativ för att ställa in inkognito som standard. Du kan bara lägga till parametrar för genvägarnas egenskaper och öppna webbläsaren från denna genväg - sätt webbläsaren i privat surfläge.

Om du har en genväg till Google Chrome på skrivbordet, högerklicka på den och välj "Egenskaper". Om genvägen finns i aktivitetsfältet - högerklicka på den öppnas en undermeny => i Google Chrome med höger knapp => "Egenskaper"

I slutet av objektfältet lägger du till  -incognito  (som på bilden, det vill säga i slutet av fältet, tryck på mellanslagstangenten och infoga -incognito) och tryck på Apply.

Öppnar nu denna genväg - Chrome startar i inkognitoläge.

Opera

I Opera kan du också lägga till en parameter i genvägsegenskaperna för att öppna en inkognito-webbläsare från den.

Klicka på Opera-genvägen med höger musknapp => välj "Egenskaper" => i slutet av raden, lägg till objektet  -privat (som på bilden) => klicka på "Apply" och "OK"

nu genom att öppna denna genväg får du en webbläsare i privat surfläge.

Internet Explorer

I egenskaperna för Internet Explorer-genvägen i slutet av fältet måste objektet skrivas  -privat (som på bilden) => klicka på "Apply" och "OK"

nu genom att öppna denna genväg får du en inkognitobläsare.

För att öppna en webbläsare från en Yandex-genväg i inkognitoläge måste du göra samma sak som i Google Chrome. Det är allt för idag, om det finns tillägg - skriv kommentarer! Lycka till 🙂