Så här ställer du in ditt meddelandeljud i Windows 10

Många åtgärder i Windows 10 åtföljs av ljudaviseringar. I dagens artikel kommer vi att ta en titt på hur man ställer in aviseringsljud i Windows 10.

Ställ in aviseringsljud i ljudinställningar

Du behöver någon ljudfil i wav- format om du inte hittar filen du behöver i det här formatet, ladda ner den i mp3-format och använd sedan någon onlinetjänst för att konvertera mp3 till wav. Det finns många webbplatser för konvertering, skriv "konvertera mp3 till wav" i sökmotorn => välj den webbplats du hittade => ladda upp ditt ljud till mp3 där och klicka på convert => ladda sedan ner resultatet till wav (till exempel kan konverteringen göras på online-ljud -converter.com)

När du redan har en ljudfil i wav-format måste du kopiera den till mappen C: \ Windows \ Media. Öppna Explorer (Win + E) => Lokal enhet C => Windows-mapp => Media => klistra in en ljudfil i wav-format här (högerklicka på wav-filen, välj "Kopiera", sedan i önskad mapp med höger klicka och välj "Klistra in"). Du får veta att "Ingen åtkomst till målmappen" - klicka på "Fortsätt".

Om allt är korrekt kommer wav-ljudfilen att vara i rätt mapp och du kan välja den som aviseringsljud.

1. Ange kommandot mmsys.cpl i sökfältet eller i menyn "Kör" (kallas av Win + R-knapparna)  och tryck på Enter.

2. På fliken "Ljud" väljer du "Meddelande".

3. Välj din ljudfil från ljudlistan som du kopierade till mediamappen.

Du kan kontrollera ljudet genom att klicka på "Kontrollera", eller så kan du helt enkelt klicka på "Apply" och "OK", varefter varje ny Windows 10-avisering åtföljs av det ljud du angav.

Ställ in aviseringsljud i Registerredigeraren

Alla ljudfiler i wav- format behövs I början av den första metoden står det vad man ska göra med det och var man kan få det.

1. Skriv regedit i sökfältet eller på Run-menyn  och tryck på Enter.

2. Gå till sökvägen  HKEY_CURRENT_USER \ AppEvents \ Schemes \ Apps \ .Default \ Notification.Default \ .Current. I avsnittet .Current öppnar du  alternativet (Standard) i fältet "Värde", anger sökvägen till ljudfilen tillsammans med dess namn och klickar på "OK".

Det är allt för idag, om det finns tillägg - skriv kommentarer! Lycka till 🙂