Hur man öppnar ett Word 2013-dokument i en äldre version av Word

Varje ny version av Word ger oss nya funktioner som inte fanns tillgängliga i äldre versioner. Från och med Office 2007 sparas filer i docx-format, äldre versioner av Word (före 2007-version) kan inte fungera med det här formatet. Men vad händer om du behöver ge den här filen till någon som använder en äldre version av Office?

Spara filen i ny version av Word i gammalt doc-format

Öppna dokumentet som du vill konvertera till det nya formatet och klicka på "Arkiv" längst upp till vänster.

Klicka på "Spara som" på vänster sida och välj platsen där du vill spara filen. Du kan välja antingen "senaste mappar", det vill säga den plats där dina dokument har sparats nyligen, eller du kan klicka på "Bläddra" -knappen och välja en ny plats på din dator för att lagra filen.

Välj en lagringsplats => i fältet "filtyp" - välj "Word 97-2003-dokument". Du kan ändra filnamnet (om så önskas) => klicka på "Spara".

Klicka på "Fortsätt" i "Microsoft Word Compatibility Checker".

Om du inte vill att det här fönstret ska visas varje gång du sparar i det gamla formatet avmarkerar du kryssrutan "Kontrollera kompatibilitet när du sparar dokument".

Det resulterande dokumentet med doc-tillägget kan öppnas i äldre versioner av Office.

Om de skickade en fil i docx-format och gör om den enligt instruktionerna ovan har de inte tid, men du har Word 2003 och när du öppnar det här formatet skriver det ett fel:

1. Öppna länken på Microsofts webbplats => välj ditt språk och klicka på "Ladda ner".

2. Kör den nedladdade filen och följ instruktionerna för att installera den.

Genom den här åtgärden har du installerat kompatibilitetspaketet för äldre versioner av Word, även om du har Word 2003 - du kan öppna filer från nyare kontor med docx-tillägget.

Det är allt för idag, om du känner till andra metoder - skriv i kommentarerna! Lycka till 🙂