Hur konverterar man MBR-disk till GPT-disk utan dataförlust

I dagens artikel kommer vi att titta på ett par sätt att konvertera MBR-disk till GPT-disk utan dataförlust. Denna instruktion skrevs i Windows 10, men metoderna är lämpliga för alla versioner av Windows.

Tidigare tittade vi på "hur man får reda på att skivan använder GPT eller MBR? Och hur man konverterar dem till varandra". Metoderna som beskrivs i föregående artikel konverterar MBR till GPT, men all data på dessa diskar skrivs över, men tänk om du behöver göra en konvertering och så att all information om dem förblir intakt? För sådana ändamål måste vi installera ytterligare fri programvara, systemets standardverktyg kommer inte att kunna konvertera utan dataförlust.

  Konvertera MBR-disk till GPT-disk utan dataförlust i MiniTool Partition Wizard

1. Ladda ner och installera MiniTool Partition Wizard-applikationen. Denna applikation är helt gratis, ingen ytterligare programvara erbjuds under installationen. Gå till deras hemsida => klicka på Ladda ner => en ny sida öppnas, klicka på Gratis nedladdning => öppna den nedladdade filen => godkänn licensavtalet genom att sätta en punkt i fältet "Jag accepterar avtalet" och klicka på "Nästa" => välj var installera applikationen (eller lämna standardvägen) och klicka på "Nästa" => "Nästa" => Nästa => Installera => Slutför igen.

2. Öppna det installerade programmet => klicka på "Starta applikation".

3. Klicka på den skiva du vill konvertera => i den vänstra kolumnen välj "Konvertera MBR-skiva till GPT-skiva".

4.  Klicka på "Apply" längst upp till vänster.

5. Klicka på "Ja".

6. Efter att ha klickat på "OK" kan du stänga programmet, den enhet du valt har redan konverterats.

Konvertera MBR-disk till GPT-disk utan dataförlust i  EaseUS Partition Master Free

Tidigare använde vi detta program för att expandera disken på bekostnad av en annan disk, medan data på båda diskarna förblev intakta. Under installationen erbjuder detta program att installera ytterligare programvara som du inte behöver! Läs därför antingen noga vad som skrivs under installationen eller se artikeln "Hur man ökar C-enheten i Windows 7, 8 och 10", där processen för installation av den beskrivs i början.

1. Ladda ner och installera programmet EaseUS Partition Master Free.

2. Starta applikationen => välj den enhet du vill konvertera => klicka på "Konvertera MBR till GPT".

3. Bekräfta åtgärden genom att klicka på "Apply".

4.  Klicka på "Ja" och efter avslutad omvandlingsprocess klickar du på "OK".

Du kan stänga programmet, den enhet du valt har redan konverterats till GPT.

Det är allt för idag, om du har några tillägg - skriv kommentarer! Lycka till 🙂