Så här aktiverar eller inaktiverar du systemikoner i aktivitetsfältet i Windows 10

Systemikoner (klocka, volym, nätverk, ström, plats osv.) Finns i aktivitetsfältet. Genom att sväva över dem kan du se deras status, genom att klicka på ikonen med höger musknapp kan du ändra vissa inställningar. I dagens artikel ska vi titta på hur du aktiverar eller inaktiverar systemikoner i meddelandefältet i aktivitetsfältet.

Aktivera eller inaktivera systemikoner finns i alternativen, du kan också inaktivera dem med hjälp av registerredigeraren. Om du inaktiverar dem i registerredigeraren finns det inget alternativ att aktivera eller inaktivera ikonen i inställningarna.

 Aktivera eller inaktivera systemikoner i alternativ

1. Öppna menyn "Start" och gå till "Inställningar".

2. Gå till "Anpassning".

3. På vänster sida, välj "Aktivitetsfält", i den högra kolumnen, hitta och öppna "Slå på / av systemikoner".

4. Mittemot namnet på den önskade systemikonen klickar du på strömbrytaren med vänster musknapp så att den blir i "På" -läge. eller "Av". Följaktligen, om omkopplaren mittemot ikonen är i "Av" -läget. den kommer inte att visas i aktivitetsfältet.

Aktivera eller inaktivera systemikoner i Registerredigeraren

Det rekommenderas att skapa en systemåterställningspunkt innan du redigerar registret.

Öppna registerredigeraren: i sökfältet eller i körmenyn (körs genom att trycka på Win + R-tangenterna), ange  regedit-kommandot  och tryck på Enter-tangenten.

Gå till sökvägen  HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Policies \ Explorer. Högerklicka på Explorer-avsnittet, välj New => DWORD (32-bit) Value. Parameternamnet beror på vad du behöver inaktivera:

  •    för att inaktivera "Clock" -namnet parametern  HideClock  => öppna den och placera 1 i fältet "Value"  och klicka sedan på "OK".

  • för att stänga av "Volym" namn parametern HideSCAVolume  => öppna den och placera 1 i fältet "Värde"  och klicka sedan på "OK".
  • för att inaktivera namnet "Nätverk", parametern HideSCANetwork  => öppna den och placera 1 i fältet "Värde"  och klicka sedan på "OK".
  • för att stänga av "Power" -namnet parametern HideSCAPower  => öppna den och i fältet "Value" sätt  1 och klicka sedan på "OK".
  • för att inaktivera "Meddelandecentret" namnge parametern DisableNotificationCenter  => öppna den och i fältet "Värde" sätt  1 och klicka sedan på "OK".

Starta om datorn eller starta om Explorer för att ändringarna ska träda i kraft.

De inaktiverade systemikonerna i registerredigeraren kan inte aktiveras i systeminställningarna, om du vill aktivera den igen - öppna den skapade parametern och ändra värdet till 0 .

Det är allt för idag, om du har tillägg eller om du känner till andra sätt - skriv kommentarer! Lycka till 🙂