Så här visar och tar du bort sparade lösenord i Firefox

Firefox använder en lösenordshanterare för att lagra användarnamn och lösenord för varje webbplats. När du besöker en webbplats igen fyller Firefox automatiskt in ditt användarnamn och lösenord för att göra det enklare och snabbare att logga in

När du går in på en webbplats ombeds du att spara ditt lösenord eller inte, om du klickar på "Spara" - det läggs automatiskt till i Firefox-lösenordshanteraren och du kan se dessa uppgifter när som helst. Ett huvudlösenord skyddar dina data. Firefox erbjuder en utmärkt och säker lösenordshanterare, medan andra webbläsare inte skyddar dina data och du måste installera programvara från tredje part som LastPass.

Så här visar (tar du bort) sparade Firefox-lösenord

1. Öppna webbläsaren Mozilla Firefox.

2.  Ange om: preferenser # sekretess i adressfältet  och tryck på Enter (eller klicka på de tre raderna längst upp till höger, gå till "Inställningar" => till vänster, välj "Sekretess och säkerhet") => på höger sida bredvid "Inloggningar och lösenord "klicka på" Sparade inloggningar ".

3. I det  här fönstret visas de sparade användarnamnen för varje webbplats. Lösenord döljs omedelbart, för att visa dem, klicka på "Visa lösenord".

4. Klicka på "Ja".

5. Det finns flera kolumner i fönstret: den första är den webbplats där uppgifterna sparas; det andra "användarnamnet" är inloggningen för att komma in på webbplatsen; det tredje "lösenordet" är lösenordet för att komma in på webbplatsen.

Det är så enkelt att titta på det sparade lösenordet för webbplatsen i webbläsaren. Du kan också bara ta bort det, klicka på raden med webbplatsen vars referenser du vill radera => efter att du har valt raden kan du klicka på "Radera" och data för den här webbplatsen försvinner för alltid, du kan också klicka på "Ta bort alla" - därmed raderas alla sparade inloggningar och lösenord för olika webbplatser. Du kan klicka på "Dölj lösenord" för att dölja dina referenser igen.

Om det finns många webbplatser med sparade lösenord kan du använda sökfältet och hitta dina uppgifter enligt webbplatsens namn.

Om du aktivt använder Firfox-lösenordshanteraren och inte är den enda användaren på din dator, skydda dina personuppgifter med ett huvudlösenord. Vad kommer det att ge dig? Om någon får åtkomst till din webbläsare eller kopierar en Firefox-profil från din dator - de kommer inte att kunna se de sparade lösenorden för att få åtkomst till dina data - måste du ange ett huvudlösenord.

För att lägga till ett huvudlösenord, gå tillbaka till "Inställningar" => Säkerhet => och markera rutan "Använd huvudlösenord".

I fönstret som öppnas måste du komma med och ange ett huvudlösenord. Det vill säga, vi kommer med ett starkt lösenord som du inte kommer att glömma och anger det i fältet "nytt lösenord" och "Ange lösenordet igen" => klicka sedan på "OK".

I nästa fönster kommer du att informeras om att huvudlösenordet har ändrats framgångsrikt, klicka på "OK". Glöm inte huvudlösenordet, annars förlorar du själv åtkomst till referenserna i webbläsaren.

För att ändra huvudlösenordet i framtiden: du måste gå till "Inställningar" => Säkerhet => och klicka på "Ändra huvudlösenord"

När huvudlösenordet är inställt kommer du att bli ombedd att ange detta huvudlösenord när du klickar på "Sparade inloggningar" utan det kommer ingen att se dina data.

Det är allt för idag, om det finns tillägg - skriv kommentarer! Lycka till 🙂