Så här rensar du listan över nyligen öppnade dokument när du avslutar Windows

Om du högerklickar på programgenvägen i aktivitetsfältet i Windows 10 kan du se en lista över nyligen öppnade dokument. Detta är bekvämt, men tänk om du inte vill att andra datoranvändare ska veta vilka dokument du öppnar? I dagens artikel kommer vi att visa dig hur du gör en lista över nyligen öppnade dokument tydlig när du avslutar Windows.

Tidigare tittade vi på hur man rensar nya filer i Explorer, det finns också instruktioner om hur man inaktiverar senaste filer och ofta använda platser i Windows 10. Idag, titta på två sätt att rensa listan över senaste dokument till de senaste filerna i Explorer, i applikationsnavigeringslistan i aktivitetsfältet och i startmenyn. Om artiklarna tidigare visade hur man rensar listan varje gång behov uppstår, kommer vi i dagens artikel att berätta hur man gör listan tydlig automatiskt varje gång du avslutar Windows. Om du har Windows 10 professionell eller företags - vilket gör allt mycket enklare med grupprinciper, om du har Windows 10 hemversion - måste du redigera registret (men var inte rädd, det är inte så läskigt som det verkar 🙂)

Rensa listan över senaste dokument med hjälp av redigeraren för grupprinciper.

I professionella och företagsversioner av Windows finns det ett mycket användbart och multifunktionellt verktyg för att konfigurera systemet, det kallas grupppolicyer. Med hjälp av det här verktyget rensar vi listan över de senaste dokumenten varje gång du loggar ut. Om du har en hemversion av Windows 10, hoppa över den här metoden, nästa är för dig.

I sökfältet anger du kommandot  gpedit.msc  och öppnar redigeraren som hittades.

Om du får ett felmeddelande "Namnområde .." - kan du åtgärda det med hjälp av instruktionerna så att det inte visas i framtiden. Eller så kan du bara klicka på "OK" två gånger och arbeta med grupprincip.

I den vänstra rutan, öppna "Användarkonfiguration" => Administrativa mallar => välj "Start-menyn och Aktivitetsfältet" => i den högra kolumnen, hitta och öppna genom att dubbelklicka på vänster musknapp "Rensa nyligen öppnade dokument Logga in på Avsluta"

Markera rutan "Aktiverad" och klicka på "OK"

Stäng redigeraren för grupprincip, nu varje gång du loggar ut rensas loggen för nyligen öppnade dokument. Om du behöver inaktivera automatisk rengöring av loggen följer du instruktionerna ovan, men där du markerade rutan "Enabled", sätt "Disabled" eller "not set".

Rensa listan över senaste dokument med registerredigeraren. 

Om du har Windows 10 hemutgåva har du inte möjlighet att utföra olika inställningar genom grupprinciper, för det har du möjlighet att göra samma sak via registret. Ja, det ser inte ut så och det är svårt att förstå vad som står var, men om du vet vad du behöver är registerredigeraren också ett utmärkt verktyg för att konfigurera systemet. Denna metod passar alla oavsett version av Windows 10.

Innan du gör några registerändringar rekommenderar vi att du skapar en systemåterställningspunkt. Öppna registerredigeraren genom att ange regedit  i sökfältet  och välj redigeraren bland de resultat som hittades.

I vänster sidofält måste du navigera till nästa avsnitt:

HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Policies \ Explorer  Om du går till Policy  och inte hittar Explorer där högerklickar du på Policy och väljer "Ny" => Avsnitt Namn det Explorer Välj nu Explorer-avsnittet och i höger kolumn, högerklicka i ett tomt utrymme => Ny => DWORD-parameter (32-bitars) namnge den skapade parametern ClearRecentDocsOnExit Öppna parametern ClearRecentDocsOnExit genom att dubbelklicka på vänster musknapp => i fältet "Värde", sätt 1 och klicka på OK.Du kan stänga registerredigeraren, nu varje gång du loggar av, startar om eller stänger av din dator - historiken för de senaste dokumenten rensas. Om du vill inaktivera automatisk rengöring - i parametern ClearRecentDocsOnExit, istället för 1, sätt 0. För idag är det allt, om det finns tillägg - skriv kommentarer! Lycka till 🙂