Så här återställer du Bygg eller avinstallera uppdateringar i Windows 10

Windows 10 installerar uppdateringar i bakgrunden och oftast vet användaren bara om dem efter installationen. Det finns olika sätt att stoppa automatiska uppdateringar i Windows 10, men om din dator redan har uppdateringar som orsakar problem i systemet måste du ta bort dem.

I dagens artikel kommer vi att titta på hur man återställer en Windows-enhet samt hur man tar bort installerade uppdateringar.

  Rulla tillbaka systemet till den tidigare versionen

I november 2015 sågs den första stora uppdateringen för Windows 10, som fixade många fel, säkerhetsproblem och mer. Denna uppdatering kallas "Build", ungefär som ett Service Pack i tidigare versioner av Windows. På forumet skrev de ofta att efter uppdateringen gick inställningarna av, många applikationer slutade fungera och det fanns fortfarande problem i de små sakerna. Denna montering fixade många problem, så det är värt att tänka på vad som är viktigare för dig - en stabil montering eller inställningar som kan göras igen.

För att återgå till en tidigare version av Windows 10: gå till menyn "Start" => "Inställningar".

Öppna "Uppdateringar och säkerhet" => på vänster sida välj "Återställning" => bredvid "Återgå till en tidigare version av Windows 10" klicka på "Kom igång"

Alla inställningar och parametrar för den tidigare versionen kan returneras inom 30 dagar efter uppdateringen, senare raderas de automatiskt. Om du använder några program för att rengöra ditt system kan de också ta bort återställningsdata, vilket förhindrar att du rullar tillbaka.

Du kan också återställa systemet till en tidigare version från menyn Avancerade startalternativ. Om Windows inte laddas efter vissa uppdateringar - kör ytterligare startalternativ eller använd återställningsskivan => välj "Felsök".

Öppna avancerade alternativ.

Välj Återställ till tidigare byggnad.

Ta bort Windows-uppdateringen

Använd metoden nedan eller någon av dem som listas i artikeln "Så här avinstallerar du en uppdatering i Windows 10".

Öppna Start-menyn => Inställningar => Uppdatering och säkerhet => Windows Update => Visa historiken för installerade uppdateringar.

Klicka på "Avinstallera uppdateringar".

Sortera uppdateringar efter datum och ta bort de som stör dig. Välj uppdateringen och klicka på "Avinstallera".

För att förhindra att uppdateringen installeras i framtiden, dölj den med hjälp av ett verktyg från Microsoft.

Du kan också stänga av automatiska Windows 10-uppdateringar och uppdatera ditt operativsystem lite sent.

Det är allt för idag, om det finns tillägg - skriv kommentarer! Lycka till 🙂