Så här ändrar du muspekaren i Windows 10

I dagens artikel tittar vi på olika sätt att ändra muspekaren (markören) i Windows 10.

Windows använder .ani-  och  .cur- filer för muspekaren  en datauppsättning av filer finns på Internet och standardfiler i mappen C: \ Windows \ Cursors \.

Ändra pekarens storlek och färg i systemalternativen

1. Öppna menyn "Start" och gå till "Inställningar".

2. Gå till "Tillgänglighet" och välj "Mus" i den vänstra kolumnen, på höger sida välj önskad pekstorlek (standard, stor, valfri).

3. I samma meny kan du välja pekarens färg (vit, svart, inverterad).

Ändra pekare i musegenskaper

  Öppna musens egenskaper: ett sätt - tryck på tangenterna Win + R (eller högerklicka på "Start" och välj "Kör"), ange kommandokontrollen  Main.cpl och tryck på Enter. Ett annat sätt att komma åt musegenskaperna är att öppna "Start" -menyn => Alternativ => Enheter => på vänster sida, välj "Mus", på höger sida, öppna "Ytterligare musalternativ".

  Välja ett pekarschema

Det enklaste sättet att ändra muspekare är att välja ett annat schema. I musens egenskaper öppnar du fliken "Muspekare", bredvid "Schema" väljer du i listan över scheman och ser i fönstret nedan hur pekarna kommer att se ut i olika situationer. När du har valt önskat schema klickar du på "OK".

  Anpassa pekare

På fliken "Pekare" i "Inställningar" väljer du pekaren du vill ändra => klicka på "Bläddra" => markera filen med önskad markörbild (formatet måste vara .ani eller .cur) => klicka på "Öppna" och "Tillämpa" ...

Om du ändrade bilden på en markör och vill återställa den till sin standardform, markerar du pekaren i samma fönster och klickar på "Standard".

Spara pekskiss

När du har ändrat pekarna kan du spara det nya schemat genom att klicka på "Spara som" => ange ett namn för det nya schemat och klicka på "OK".

Ta bort sparat pekarschema

Du kan radera de sparade pekarscheman, för att göra detta, välj det schema som ska raderas från listan och klicka på "Radera" => bekräfta borttagningen genom att klicka på "Ja".

Ändra pekaren med hjälp av registerredigeraren

Det rekommenderas att skapa en systemåterställningspunkt innan du redigerar registret.

1.  Öppna registerredigeraren: i sökfältet eller i körmenyn (kör genom att trycka på Win + R-tangenterna), ange  regedit-kommandot  och tryck på Enter-tangenten.

2.  Gå till sökvägen  HKEY_CURRENT_USER \ Kontrollpanelen \ Markörer. I avsnittet  Markörer är  alla parametrar ansvariga för att visa pekaren.

3. För att välja ett pekarschema, öppna parametern  (som standard) i avsnittet  Markörer  och ange namnet på schemat i fältet "Värde" och klicka sedan på "OK".

Svart (system) - Windows svart

Svart (enormt) (system) -  Windows svart (extra stort)

Svart (stort) (system) -  Windows svart (stort)

Standard (stort) (system) -  Windows Standard (stort)

Standard (enormt) (system) -  Windows Standard (extra stort)

Standard (system) -  Windows standard

Som standard (enormt) (system) -  Windows Standard (extra stort)

Standard (stor) (system) - Windows standard (stor)

Invers (system) -  Windows inverterat

Invers (enorm) (system) -  Windows inverterat (extra stort)

Invers (stor) (system) - Windows inverterad (stor)

4. För att ändra varje pekare separat - måste du öppna en av parametrarna och i "Värde" ange hela sökvägen till filen som du vill använda som pekare. Filen måste vara  .ani  eller .cur, sökvägen anges i sin helhet tillsammans med filnamnet. Till exempel  C: \ Windows \ Cursors \ aero_helpsel_xl.cur

Pil är huvudläget.

Hjälp - hjälpval.

AppStarting - bakgrundsläge.

Vänta - upptagen.

Crosshair - grafisk markering.

IBeam - textval.

NWPen - inmatning av handskrift.

Nej - inte tillgängligt.

SizeNS - ändra vertikala dimensioner.

SizeWE - ändra horisontella dimensioner.

SizeNWSE - Ändra storlek diagonalt 1.

SizeNESW - ändra storlek diagonalt 2.

SizeAll - flytta.

UpArrow är ett speciellt urval.

Hand - välj en länk.

Du måste till exempel mäta bakgrundslägespekaren - öppna AppStarting-parametern och ange hela sökvägen till pekarbilden i fältet "Värde" och klicka sedan på "OK".

När du har gjort ändringarna stänger du Registerredigeraren och startar om datorn för att ändringarna ska träda i kraft.

Det är allt i dag, om du känner till andra metoder - skriv i kommentarerna! Lycka till 🙂