Så här inaktiverar du (aktiverar) sömn i Windows 10

I dagens artikel tittar vi på hur du inaktiverar (aktiverar) viloläge i Windows 10.

Som standard går en dator som kör Windows 10 i viloläge efter en viss inaktivitet. Det vill säga till exempel att du har valt i inställningarna att datorn går i viloläge efter 15 minuters inaktivitet - du lämnar datorn och använder den inte i 15 minuter, varefter den går i viloläge. I viloläge är datorn i låg strömförbrukningsläge. Elektricitet används för att hålla datorns tillstånd i minnet medan nästan alla enheter och funktioner är avstängda. Det tar några sekunder för datorn att återgå från viloläge till arbete. Du behöver inte vänta tills den laddas igen, alla applikationer som var öppna innan de sovnade öppnas omedelbart. En stor nackdel med detta läge är att om du (till exempel) laddar ner en stor fil från webbplatsen,där ytterligare laddning av filen inte stöds och du lämnade datorn, men den somnade utan att ladda ner filen - du måste ladda om den. Eller så använder du datorn som en fjärrterminal och att sätta den i vila tvingar dig att leta efter någon som väcker den. I alla fall är vilolägesfunktionen bra och nödvändig, den passar inte alla.

 Inaktivera (aktivera) viloläge i systeminställningarna

1. Gå till "Start" -menyn och öppna "Inställningar" (istället för de beskrivna åtgärderna kan du trycka på Win + I-tangenterna).

2. Gå till "System", på vänster sida välj "Ström och viloläge", på höger sida bredvid "Viloläge" välj nödvändiga alternativ. Du kan välja från listan efter hur mycket inaktivitet som ska sätta datorn i viloläge och om du vill inaktivera övergången till viloläge, välj "Aldrig" När du väljer vad du vill stänga bara fönstret Systeminställningar.

  Inaktivera (aktivera) viloläge i strömförsörjningen

1. Öppna "Strömförsörjning": ett av sätten - i sökfältet eller i "Kör" -menyn (kallas av Win + R-tangenterna) anger du kommandot  powercfg.cpl  och trycker på Enter-tangenten.

2. Klicka på "Sleep Setting" på vänster sida.

3. Mittemot "Sätt datorn i viloläge" välj önskade alternativ i listan. Du kan välja hur lång tid det tar för datorn att somna, eller så kan du inaktivera viloläge genom att välja "Aldrig" i listan. När du har valt önskad klickar du på "Spara ändringar".

Det är allt i dag, om du känner till andra metoder - skriv i kommentarerna! Lycka till dig 🙂