Ändra skärmupplösning i Windows 10

Som standard väljer Windows de bästa skärmvisningsinställningarna för din dator. Om du vill kan du ändra skärmupplösningen själv för varje skärm på din dator. I dagens artikel tar vi en titt på hur du ändrar skärmupplösningen i Windows 10.

Ändra skärmupplösning i systemalternativ

1. Högerklicka på en tom plats på skrivbordet och välj "Display Settings" (du kan också gå till Start => Settings => System => på vänster sida välj "Display").

2. I den högra kolumnen bredvid "Display Resolution" väljer du önskad upplösning i listan (om flera bildskärmar är anslutna till datorn - välj först den bildskärm som du ändrar upplösningen för).

Skärmupplösningen ändras omedelbart och om det passar dig - klicka på "Spara", om inte - klicka på "Avbryt ändringar".

Ändra skärmupplösning i grafikadapteregenskaper

1.  Högerklicka på ett tomt utrymme på skrivbordet och välj "Display Settings" (du kan också gå till "Start" => Settings => System => till vänster och välj "Display").

2. I den högra kolumnen väljer du "Advanced Display Settings" => "Display Adapter Properties".

3. Klicka på "Lista över alla lägen" på fliken "Adapter".

4. Välj önskad upplösning och klicka på "OK".

Skärmupplösningen ändras omedelbart, om den valda upplösningen passar dig - klicka på "Spara ändringar", stäng resten av fönstren.

Du kan också ändra skärmupplösningen i programmet som medföljer drivrutinerna för din grafikkort. Det finns olika grafikkort och programmen som går till dem är olika, vi tar en titt på "Intel Graphics and Media Control Panel". Högerklicka på programikonen i aktivitetsfältet och välj "Grafikalternativ".

Placera en prick framför "Huvudläge" och klicka på "OK".

I den vänstra kolumnen väljer du "Display" => Grundinställningar => på höger sida bredvid "Resolution", väljer önskad skärmupplösning i listan och klickar på "Apply".

Om den valda skärmupplösningen passar dig, klicka på "OK".

Det är allt för idag, om du känner till andra metoder eller bara har några tillägg - skriv kommentarer! Lycka till 🙂