Hur man slår samman bilder till PDF i Windows

Om du har ett stort antal JPEG (eller png) bilder och vill kombinera dem i en PDF-fil - i dagens artikel kommer vi att visa dig hur du gör det.

Windows 10 introducerar möjligheten att skriva ut till en PDF-fil och att slå samman dokument i 10k är enklare än i tidigare versioner av Windows. I 10k, till skillnad från Windows 8 och 7, finns det inget behov av att installera programvara från tredje part för att slå samman bilder till PDF.

I Windows 7 och 8 är proceduren för att slå samman bilder i en pdf-fil densamma som i 10, du behöver bara installera ytterligare programvara.

Hur man kombinerar bilder till en PDF i Windows 10

För att kombinera en grupp bilder i en PDF-fil i Windows 10 behöver du alla bilder i en mapp och även i den ordning du vill att de ska vara i PDF-filen.

Markera nu alla bilder i mappen (du kan använda Ctrl + A-tangenterna eller använda Skift- och piltangenterna) och klicka på den första med höger musknapp => välj "Skriv ut"

Du kommer att se ett fönster för att välja utskriftsalternativ. I fältet "skrivare" väljer du Microsoft Print to PDF. Om skrivaren inte finns med i listan går du till nästa steg och återvänder hit igen.

Med hjälp av pilarna längst ner i fönstret kan du se alla bilder som ska kombineras till en fil. Du kan också ändra ytterligare parametrar för filen i PDF genom att klicka på "Alternativ"

I alternativen kan du öka skärpan på utskriften eller välja att visa alternativ som är kompatibla med din skrivare. Du kan också gå till "Skrivaregenskaper" för att ändra andra parametrar.

I skrivaregenskaperna kan du välja pappersriktning: liggande eller stående. Klicka på "OK" efter valet

Om dina bilder i det här fönstret ser ut som beskurna markerar du kryssrutan "Bilder efter bildstorlek". Klicka på "Skriv ut"

Ett fönster öppnas för att välja en mapp för att spara PDF-filen. Du kan också komma med valfritt namn för filen och klicka sedan på "Spara"

Det är det, du har sammanfogat bilder till en PDF-fil i Windows 10.

Så här aktiverar du Microsoft Print to PDF på Windows 10

Om  Microsoft Print to PDF- skrivaren av någon anledning inte är tillgänglig för val av Windows 10-utskrift, klicka på "Lägg till skrivare" i det öppnade fönstret

Sökningen efter anslutna skrivare startar, men du klickar på "Den önskade skrivaren finns inte i listan"

I nästa fönster väljer du "Lägg till en lokal eller nätverksskrivare med manuella parametrar" och klicka på "Nästa"

I fältet "Använd en befintlig port" väljer du Arkiv: (skriv ut till fil) från listan som öppnas och klickar på "Nästa"

I den vänstra listan "Tillverkare" hitta och välj "Microsoft", i listan till höger välj "Microsoft Print To PDF" och klicka på "Nästa"

Om skrivardrivrutinen installerades tidigare uppmanas du att använda den befintliga eller ersätta den med en ny. Det spelar ingen roll vad du väljer, efter att du har valt klickar du på "Nästa"

I nästa fönster uppmanas du att byta namn på skrivaren, du kan lämna standardnamnet och klicka på "Nästa".

Om du vill att Microsoft Print to PDF-skrivaren ska finnas i systemet som standard - lämna en bock i rutan "använd den här skrivaren som standard" och klicka på "Slutför"

Det är det, nu när du skriver ut har du möjlighet att välja en skrivare för utskrift till PDF.

Hur man slår samman bilder till en PDF i Windows 7 och 8. Eller hur man skriver ut till PDF i Windows 7 och 8.

För att kombinera bilder i en PDF-fil i Windows 7 och 8 måste du göra allt på samma sätt som i Windows 10, med ett undantag. Om du markerar alla nödvändiga bilder, högerklickar du på bilderna och väljer "Skriv ut" - det finns ingen skrivare för utskrift till PDF i listan över skrivare, och den kan bara läggas till med programvara från tredje part.

Det finns många olika verktyg som lägger till en skrivare för att skriva ut till PDF i Windows 7 och 8, men vi väljer doPDF Free PDF Converter för detta ändamål. Ladda ner (genom att klicka på Free PDF Converter på Ladda ner nu!) Och installera programmet.

När du väl har installerat kan du välja doPDF-skrivaren för att skriva ut alla dokument eller bilder till en PDF-fil.

Sedan görs allt enligt instruktionerna ovan, allt är detsamma som i Windows 10. Men om du går till "Alternativ" => "Skrivaregenskaper" ser du fler parametrar som kan ändras

Efter att ha klickat på "Skriv ut" kan du välja kvaliteten på PDF-filen, dess namn och mappen som ska sparas. Efter att ha klickat på "OK" kombineras bilderna till en PDF-fil.

Det är det, dessa metoder för att kombinera bilder till en PDF-fil i Windows 7, 8 och 10 borde vara tillräckligt för dig. På detta sätt kan du skriva ut alla dokument till en PDF-fil i alla versioner av Windows. Om det finns tillägg - skriv kommentarer! Lycka till 🙂