Så här ändrar du lösenord i Windows 10

Tidigare, i Windows, kunde bara det vanliga lösenordet ställas in: bokstäver, tecken, siffror. Nu i Windows 10 kan du ställa in både ett vanligt lösenord och en pinkod eller ett bildlösenord. I dagens artikel kommer vi att titta på hur man byter lösenord, ställer in en pinkod eller ett grafiskt lösenord.

Det finns tillfällen när du behöver berätta lösenordet från datorn till en person som du inte riktigt litar på, du behöver bara göra något, utan bara den personen nära datorn. I sådana fall är det bättre att ändra lösenordet direkt när du återvänder, och i dagens artikel kommer vi att visa dig hur. Det är också bra att läsa artikeln "Hur du återställer ditt lösenord om du har glömt det", bara om 🙂

Ändra \ ange lösenord

Att byta lösenord är lika enkelt som att beskjuta päron. Efter att ha tillbringat några minuter kan du ställa in ett nytt lösenord. Det är sant att det är tillrådligt att komma ihåg lösenordet så att det senare inte blir några överraskningar.

1. Gå till "Start" och välj "Alternativ";

2. Välj "Konton" i inställningsmenyn;

3. På vänster sida väljer du "Inloggningsalternativ";

4. På höger sida, hitta objektet "Lösenord" och välj nedan "Ändra". På det här sättet kan du ändra lösenordet för både ditt lokala konto och ditt Microsoft-konto.

5. Ange lösenordet som du använder för att logga in på systemet.

6.I det här fönstret, i det översta fältet, måste du ange det gamla lösenordet (som du fortfarande använder) och nedan i fältet "Skapa lösenord" skriver du ett nytt lösenord, i fältet nedan anger du samma nya lösenord för bekräftelse. Vi rekommenderar att du ställer in lösenordet på minst 8 tecken så att det innehåller bokstäver, tecken och siffror (till exempel 946373! K). När du har angett det gamla och nya lösenordet - klicka på "Nästa".

I nästa fönster kommer det att skriva att lösenordet har ändrats framgångsrikt, klicka på "Slutför" och stäng inställningarna.

Ändra lösenord till PIN

1. Upprepa de tre första punkterna från instruktionerna ovan;

2. Klicka på "Lägg till" vid "Inloggningsalternativ" bredvid "PIN".

3. Som i 5: e stycket i instruktionerna ovan anger du lösenordet som du använder för att logga in när du slår på datorn.

4. Tänk upp och ange "PIN-kod", upprepa den i det nedre fältet och klicka sedan på "OK".

Ändra lösenord till "Bildlösenord"

1.Följ de tre första punkterna i instruktionerna för att ändra lösenordet (beskrivet ovan).

2. I "Inloggningsalternativ" bredvid "Bildlösenord" klickar du på "Lägg till".

3. Ange lösenordet som du använder för att logga in på systemet när du slår på datorn och klickar på "OK";

4.Klicka på "Välj en bild" och välj vilken bild på din dator som du vill använda när du anger ett bildlösenord.

5.Efter valet kommer du att bli ombedd "Använd den här bilden" eller "Välj en annan bild". Om bilden passar dig, klicka på "Använd den här bilden";

6. Du måste skapa tre gester som är ett bildlösenord. Leds av bilden för att komma ihåg var och vilka gester du ritade och upprepa dem utan problem i framtiden;

7. Om gesterna är inställda och du kunde upprepa dem kommer nästa fönster att gratulera till framgångsrikt skapandet av ett bildlösenord.

I samma fönster kan du när som helst radera bildlösenordet och återgå till det vanliga.

Andra sätt att ändra eller ställa in ett lösenord.

A)  Ändra lösenordet  i menyn ctrl + alt + del

1. Logga in på Windows med det lokala kontot vars lösenord du vill ändra. Tryck på Ctrl + Alt + Del-tangenterna på tangentbordet.

2. Vänsterklicka på "Ändra lösenord".

3. I den andra raden anger du det aktuella lösenordet under vilket du loggar in i Windows. På den tredje raden anger du det nya lösenordet och anger det nya lösenordet igen på raden nedan för att bekräfta och trycker sedan på Enter.

4. Klicka på "OK", lösenordet har ändrats.

B)  Ändra lösenordet för en lokal användare i Netplwiz

1. Du måste logga in på Windows med ett konto som har administratörsrättigheter. Du bör också veta att om du ändrar lösenordet för ett annat konto på detta sätt går alla EFS-krypterade filer, personliga certifikat, sparade lösenord för webbplatser och för nätverksresurser förlorade. Om du känner till lösenordet för kontot vars lösenord du behöver ändra är det bättre att använda någon av metoderna ovan.

2. I sökfältet eller i körmenyn (körs genom att trycka på Win + r-tangenterna) skriver du Netplwiz- kommandot och trycker på Enter.

3. Under orden "Användare av den här datorn" väljer du det konto som du vill ändra lösenordet för och klickar på "Ändra lösenord".

4.  I fältet "Nytt lösenord" anger du ett nytt lösenord. I fältet "Bekräfta" anger du samma nya lösenord och klickar på "OK". I nästa fönster klickar du också på "OK".

C) Ändra  lösenordet för en lokal användare till "Lokala användare och grupper".

1. Du måste logga in på Windows under ett konto som har administratörsrättigheter. Du bör också veta att om du ändrar lösenordet för ett annat konto på detta sätt går alla EFS-krypterade filer, personliga certifikat, sparade lösenord för webbplatser och för nätverksresurser förlorade. Den här metoden fungerar bara i Windows 10 Pro, Enterprise och Education. Om du känner till lösenordet för kontot vars lösenord du behöver ändra är det bättre att använda den första eller andra metoden, som beskrivs i början av artikeln.

2. Skriv lusrmgr.msc i sökfältet  eller i körmenyn (kör genom att trycka på Win + r-tangenterna)  och tryck på Enter.

3. I den vänstra kolumnen, välj "Användare", i den högra kolumnen för den användare som behöver ändra lösenordet, högerklicka och välj "Ange lösenord" från menyn som öppnas.

4. Klicka på Fortsätt.

5.  Ange ett nytt lösenord i fältet "Nytt lösenord", ange det också i fältet "Bekräfta" och klicka på "OK".

6. Klicka på OK igen och stäng fönstret Lokala användare och grupper.

D) Ändra  lösenordet för en lokal användare i Kontrollpanelen.

1. Du måste logga in på Windows under ett konto som har administratörsrättigheter. Du bör också veta att om du ändrar lösenordet för ett annat konto på detta sätt går alla EFS-krypterade filer, personliga certifikat, sparade lösenord för webbplatser och för nätverksresurser förlorade. Om du känner till lösenordet för kontot vars lösenord du behöver ändra är det bättre att använda den första eller andra metoden, som beskrivs i början av artikeln.

2. Öppna "Kontrollpanelen": ett av sätten - i sökfältet eller i "Kör" -menyn (körs genom att trycka på Win + R-tangenterna) anger du  kontrollen och trycker på Enter.

3. Gå till "Användarkonton".

4. Öppna "Hantera ett annat konto".

5. Välj det användarkonto vars lösenord du vill ändra.

6. Vänsterklicka på "Ändra lösenord".

7.  Ange ett nytt lösenord i fältet "Nytt lösenord", ange det också i fältet "Bekräfta lösenord" och vänsterklicka på "Spara lösenord". Alla öppna fönster kan stängas.

E) Ändra lösenordet för en lokal användare på kommandoraden.

1. Du måste logga in på Windows med ett konto som har administratörsrättigheter. Du bör också veta att om du tar bort lösenordet för ett annat konto på detta sätt går alla EFS-krypterade filer, personliga certifikat, sparade lösenord för webbplatser och för nätverksresurser förlorade. Om du känner till lösenordet för kontot vars lösenord du vill ta bort är det bättre att använda den första eller andra metoden, som beskrivs i början av artikeln.

2. Öppna en kommandotolk som administratör: ett av sätten är att högerklicka på Start-menyn och välja Kommandotolken (administratör) från menyn som öppnas.

3. Ange kommandot som ersätter användaren och lösenordet (markerat med rött) med den som behöver ändra lösenordet och med lösenordet i sig. I det här exemplet ändrar vi lösenordet för Sa-användaren till 12345, vilket innebär att kommandot måste skrivas enligt följande:

nätanvändaren "Sa" "12345" och tryck på Enter.

Stäng kommandotolken när kommandot har slutförts.

F) Ändra ditt Microsoft-kontolösenord online.

1. Logga in på Microsoft-sidan med ditt konto.

2.  Välj "Ändra lösenord" och ange ett nytt lösenord och en bekräftelse och klicka sedan på "Spara".

Det är allt för idag, om det finns tillägg - skriv kommentarer! Lycka till 🙂