konfigurera automatisk avstängning av datorn

Det händer att du tittar på en film innan du går och lägger dig och står upp för att stänga av datorn när den är klar - det finns ingen önskan ... Idag ska vi titta på hur man ställer in en automatisk avstängning av datorn vid en viss tidpunkt. Dessutom kan du göra det så att om du fortsätter att använda datorn stängs den inte av utan skjuter avstängningen under en viss tid. Det finns många gratisprogram för att automatiskt stänga av din dator: avstängningstimer, Brutus 2006, Stäng av, Sleep moon xpress, switch etc. Idag ska vi titta på hur du ställer in en automatisk avstängning av din dator utan ytterligare programvara.

1.   I sökfältet eller i Run-menyn (Win + R) skriver du taskchd.msc och trycker på Enter.

2.  Klicka på "Skapa uppgift".

3. Tänk på ett namn för uppgiften (till exempel "Stäng av datorn automatiskt"), markera om kryssrutan bredvid "Kör med högsta rättigheter" är markerad.

4. Öppna fliken "Triggers" => klicka på "New".

5. Ställ in önskad tid för jobbet att arbeta och från vilket datum avstängningen ska börja, det finns också fyra alternativ för frekvensen för utförande:

  • en gång;
  • dagligen;
  • varje vecka;
  • en gång i månaden

6. Gå till fliken "Åtgärder" => "Skapa" => i "Program" anger du C: \ Windows \ System32 \ Shutdown.exe => i "Lägg till argument" -fältet, skriv - s  så att när avstängningen uppgiften utförs, hela programmet automatiskt stängd.

7.  Denna artikel kan hoppas över för dem som vill stänga av datorn i alla fall vid en given tidpunkt, även om någon sitter vid den.  Gå till fliken "Villkor" => kryssa i rutan bredvid "Kör uppgiften när datorn är inaktiv", välj önskad tid => kryssa i rutan bredvid "Starta om när datorn är inaktiv". Om du utför åtgärderna från den sjunde punkten är det möjligt att när den angivna tiden kommer kommer datorn inte att stängas av, eftersom vissa program kan utföra någon åtgärd.

8.  Gå till fliken "Alternativ" => kryssa i rutan bredvid "Om körningen misslyckas, starta om efter", välj efter vilken tid det är bättre att starta om uppgiften: 10 minuter eller en halvtimme.

Efter att ha klickat på "OK" kommer uppgiften att utföras vid en viss tidpunkt. Därför tittar vi på filmer, spelar och glömmer inte att datorn stängs av automatiskt vid den tid du har angett. Lycka till!

Se även: Diskhantering i Windows - instruktioner för att arbeta med datorskivor;

Hur man tar bort cookies från webbläsare;

Hur man rengör tangentbordet eller metoder för att förhindra kontaminering.