Så här fixar du Windows 10 Update

I Windows 10 installeras uppdateringar i bakgrunden och laddas ner och installeras automatiskt. Ibland uppstår fel och uppdateringscentret kan inte installera uppdateringen, vilket leder till att nedladdningen av nya uppdateringar stoppas och tillämpas på systemet. I dagens artikel tar vi en titt på hur du åtgärdar fel i Windows Update.

Tidigare övervägde vi hur vi kan se till att uppdateringar inte installeras automatiskt - stoppa automatisk nedladdning och installation av uppdateringar i Windows 10. Vi skrev också om hur man tar bort en onödig uppdatering och förbjuder installationen av den här uppdateringen.

Åtgärda Windows Update med hjälp av Felsök

Windows 10 har ett inbyggt verktyg för att åtgärda olika systemproblem, kallat Felsökare. Detta verktyg försöker fixa Update Center och gör följande: stoppa Windows Update Service; kommer att byta namn på mappen med uppdateringscache \ Windows \ SoftwareDistribution; startar uppdateringstjänsten igen.

Skriv "Felsökning" i sökfältet och välj det här verktyget bland de hittade resultaten.

I fönstret som öppnas väljer du "Felsök med Windows Update" under "System och säkerhet".

Detta öppnar "Diagnostisera och förhindra datorproblem", du måste klicka på "Advanced".

Det ska finnas en bock i rutan "Tillämpa korrigeringar automatiskt", klicka på "Kör som administratör".

I nästa fönster klickar du på "Nästa" => en stund diagnostiken och de åtgärder som beskrivs ovan kommer att inträffa, och i nästa fönster rapporteras resultatet. Stäng nu fönstret och försök installera uppdateringar igen.

Felsökningsverktyget fixar ofta Windows Update-fel. Men om problemet inte löses kan du försöka åtgärda problemet manuellt.

Inaktivera uppdateringar för andra Microsoft-produkter

1. Gå till menyn "Start" => "Alternativ".

2. Öppna "Uppdatering och säkerhet".

3. På vänster sida väljer du "Windows Update" till höger och öppnar "Avancerade alternativ".

4. Avmarkera rutan bredvid "Ge uppdateringar för andra Microsoft-produkter när Windows uppdateras."

5. Kör uppdateringskontrollen igen.

Åtgärda Windows Update genom att manuellt radera cache Windows 7, 8 eller 10

Vi rensar cacheminnet på ett av sätten nedan, om det inte fungerar på första sättet, prova nästa.

1. Klicka på aktivitetsfältet med höger musknapp och välj "Aktivitetshanteraren". I fönstret som öppnas går du till fliken "Tjänster" och hittar  wuauserv  (Windows Update) => högerklicka på den här tjänsten och välj "Stopp".

Öppna nu File Explorer och navigera till mappen C: \ Windows \ SoftwareDistribution. Du måste ta bort allt från den här mappen. Var inte rädd för att ta bort, det finns inget viktigt där, uppdateringar laddas ner till den här mappen före installationen.

När du har tagit bort mapparna startar du uppdateringscentertjänsten igen: gå till aktivitetshanteraren (högerklicka på aktivitetsfältet och välj den i listan) => tjänster => på  wuauserv,  högerklicka och välj "Start".

2. Det andra sättet att stoppa tjänsten och ta bort cacheminnet: högerklicka på "Start" och välj "Kommandotolken (administratör)" => skriv kommandot  net stop wuauserv  och tryck på Enter.

Skriv kommandot  nätstoppbitar  och tryck på Enter => skriv kommandot  del c: \ windows \ SoftwareDistribution / q / s  och tryck Enter igen => kör kommandot  start wuauserv  och tryck Enter.

Skriv kommandonätets  startbitar och tryck på Enter och stäng sedan kommandotolken.

Nu försöker vi ladda ner och installera uppdateringar igen, även om det troligtvis själva systemet redan gör det. Dessa metoder bör fixa fel vid installation av uppdateringar i Windows Update.

Windows 7.8 eller 10: Ladda ner uppdateringar manuellt WSUS offlineuppdatering

Om lösningarna ovan inte löser uppdateringsproblemet, använd ett verktyg från tredje part som heter WSUS Offline Update.

Detta verktyg laddar ner tillgängliga Windows-uppdateringar från Microsoft och installerar dem. Efter att ha utfört uppdateringen på det här sättet en gång - i framtiden kommer alla uppdateringar via Windows Update att installeras utan problem.

Ladda ner WSUS Offline-uppdatering: högst upp till höger klickar du på version XX => så startar nedladdningen.

Packa upp det nedladdade arkivet och kör filen UpdateGenerator.exe i den uppackade mappen.

Du måste veta vilken bit av Windows du använder, ett av sätten att ta reda på är att skriva "Information" i sökfältet och välja "Systeminformation" => OS-namn och typ från de hittade alternativen. Vi måste till exempel fixa uppdateringsproblem i Window 7 86-bit - i det öppnade WSUS Offline Update-programmet, kryssa i rutan Windows 7 x86 Global och klicka på "Start". Efter dessa steg börjar nedladdningen av tillgängliga uppdateringar.

Vänta tills alla uppdateringar laddas ner, nedladdningshastigheten beror på hur många avinstallerade uppdateringar som har ackumulerats på din dator på Microsofts servrar, liksom på hastigheten på Internet.

Efter nedladdningen kommer du att skrivas "Nedladdning / bildskapande / kopiering lyckades", klicka på "Nej" (eller ja, om du vill se en lista med nedladdade uppdateringar).

Nu i samma uppackade mapp där du körde UpdateGenerator.exe, gå till mappen client => och kör filen UpdateInstaller.exe

Klicka på "Start" för att installera de nedladdade uppdateringarna.

Det är allt, alla för närvarande tillgängliga uppdateringar kommer att installeras på ditt system och de nästa kommer att installeras i normalt läge via Windows Update. Det är allt för idag, om det finns tillägg - skriv kommentarer! Lycka till 🙂