Hitta serienumret på en Windows-dator

I den här guiden tittar vi på olika sätt att hitta datorns serienummer.

Serienumret gör det möjligt för tillverkaren att identifiera produkten och ge ytterligare information om den. Serienummer skrivs ofta som SN (S / N), serienummer, serienummer, det är unikt för varje enhet.

  Hitta serienumret på själva enheten.

Det första sättet att hitta serienumret på din enhet: om du har en bärbar dator, vänd den, serienumret ska skrivas nedan, om det inte finns, dra ut batteriet, troligtvis står det där. Om du har en stationär dator finns den seriella datorn ofta på sidan av systemenheten.

   Hitta serienumret med hjälp av kommandoraden.

1. Öppna en kommandorad: en av startmetoderna som fungerar i varje version av Winodws, i sökfältet eller i körmenyn, skriv  cmd  och tryck sedan på Enter.

2. I kommandoraden som öppnas anger du  kommandot wmic bios get serialnumber  och trycker på Enter. Som ett resultat ser du datorns serienummer.

Du kan också ange kommandot  wmic csproduct get identifyingnumber och sedan trycka på Enter, det här kommandot visar också enhetens serie.

  Hitta serienummer med PowerShell

1.  Öppna PowerShell: skriv PowerShell i sökfältet och tryck på Enter.

2. Ange kommandot  Get-WmiObject win32_bios | Format-lista Serienummer  eller  gwmi win32_bios | fl SerialNumber och tryck sedan på Enter. Båda kommandona visar enhetens serienummer.

Hitta serienummer i BIOS

För att komma in i BIOS måste du först stänga av datorn och sedan slå på den, men omedelbart efter att du slår på den trycker du på knappen för att komma in i BIOS. På olika datorer kan knapparna för inmatning vara annorlunda, på vissa, för att komma in i BIOS måste du trycka på Del-tangenten när du slår på datorn, på andra - F10-tangenten. Om du inte vet vilken knapp du ska trycka på för att komma in i BIOS på din enhet, se instruktionerna "Hur man går in i BIOS och väljer att starta från ett USB-minne" och prova de föreslagna alternativen.

När du går in i BIOS, tittar du på fliken Main eller Systeminfo, det kommer att finnas enhetens serienummer.

Det är allt för idag, om du känner till andra metoder eller om det finns tillägg - skriv kommentarer! Lycka till 🙂