Så här tar du bort Windows.old-mappen i Windows 10

Om du uppgraderade från Windows 7-8 till Windows 10 eller installerade en ny enhet, kom en Windows.old-mapp upp på din systemdisk, som innehåller en kopia av den gamla Windows-installationen och är ganska stor i storlek. Den här artikeln visar hur du tar bort Windows.old i Windows 10.

Om du tar bort den här mappen kommer du inte att kunna rulla tillbaka systemet till den tidigare versionen av Windows. Om du inte planerar att återvända till tidigare versioner av Windows och om du inte gillar det faktum att vissa mappar upptar en systemdisk på minst 10 GB, använd en av metoderna i den här artikeln.

Ta bort Windows.old med inställningarna

1. Öppna Start-menyn och gå till Inställningar.

2. Gå till "System" =>  på vänster sida välj "Enhetsminne" => på höger sida klicka på "Frigör utrymme nu"

3. Efter genomsökning visar systemet vad och hur mycket utrymme som tas upp på denna disk. Markera rutan bredvid "Tidigare Windows-installationer" och klicka på "Ta bort filer".

Ta bort Windows.old med Diskrensning

1.  Skriv sökmgr i sökfältet eller i menyn Kör (anropas av Win + R-tangenterna)  och tryck på Enter.

2. Välj den enhet som Windows har installerats på (vanligtvis enhet C) och klicka på "OK".

3. Klicka på "Rensa upp systemfiler".

4. Välj återigen den enhet som Windows använder och klicka på "OK".

5. Markera kryssrutan "Tidigare Windows-installationer", för att frigöra mer utrymme kan du markera kryssrutan "Tillfälliga Windows-installationsfiler" och klicka sedan på "OK".

Ta bort Windows.old med CCleaner

I huvudsak samma sätt att ta bort Windows.old-mappen som ovan, men med programvara från tredje part. Om CCleaner-systemets rengöringsverktyg är installerat på din dator, använd det.

1. Kör verktyget Ccleaner.

2. Välj "Cleanup" => Windows => i listan "Other", markera rutan "Old Windows installation" => klicka sedan på "Cleanup" => "Cleanup" igen för att rensa vad som hittades.

Ta bort Windows.old i kommandoraden

1. Kör kommandotolken som administratör: ett av sätten är att högerklicka på Start-menyn och välja Kommandotolken (administratör).

2.  Skriv  attrib -r -a -s -h C: \ Windows.old / S / D   och tryck på Enter. Ange nu kommandot  RD / S / Q% SystemDrive% \ windows.old  och tryck på Enter.

När kommandona har körts stänger du kommandotolken. Windows.old-mappen har tagits bort.

Det finns ett annat sätt: gå till avancerade startparametrar => kör kommandoraden där => köra Diskpart  kommando  => köra listan volymkommandot  och titta på volymen av skivan som innehåller Windows, minns brevet och kör kommandot exit för att avsluta Diskpart. Nu måste du köra kommandot  RD / S / Q "E: \ Windows.old"  bara ersätta E med  enhetsbokstaven som du lärde dig i DiskPart. När kommandona har körts stänger du kommandotolken och klickar på "Fortsätt".

Dessa metoder för att radera mappen Windows.old borde vara tillräckligt för dig, om det finns tillägg - skriv kommentarer. Lycka till 🙂