Hur man byter ikoner i Windows

I dagens artikel kommer vi att titta på: hur man ändrar skrivbordsikoner, hur man ändrar mappikoner, hur man ändrar ikoner för en viss filtyp, hur man ändrar ikonen för vilken genväg som helst, hur man ändrar applikationsikoner i aktivitetsfältet och hur man byter enhetsikoner i File Explorer.

Windows har sin egen uppsättning standardikoner som du kan välja för vilken ikon som helst, du kan också ladda ner dem eller välja ikonen för alla applikationer som är installerade på din dator.

Ändra skrivbordsikoner (den här datorn, papperskorgen, nätverket, profilmappen)

I valfri version av Windows kan du placera på skrivbordet: min dator, papperskorgen, nätverket, profilmappen, kontrollpanelen. För att göra detta högerklickar du i Windows 7 och 8 på en tom plats på skrivbordet => välj "Anpassning" => i fönstret som öppnas väljer du "Ändra skrivbordsikoner". I Windows 10 måste du gå till "Start" -menyn => Inställningar => Anpassning => på vänster sida, välj "Teman" och till höger öppna "Inställningar för skrivbordsikonen".

Under "Skrivbordsikoner" kan du markera rutorna på de objekt du vill se på skrivbordet och klicka sedan på "OK". I samma "Desktop Icon Settings" -fönster väljer du det element som du vill ändra ikonen för och klickar på "Change Icon".

Du kan välja en ikon från standardikonerna (standardikonerna finns i filerna C: \ Windows \ System32 \ imageres.dll och C: \ Windows \ System32 \ shell32.dll) eller klicka på "Bläddra" och hitta din egen ikon i någon annan mapp.

Du kan ladda ner ikonerna och sedan välja dem i det här fönstret eller välja dem i valfri mapp på din dator (om de finns där). Du kan också hitta ett program som har en ikon som du gillar och välja det i det här fönstret. Du kan välja vilken EXE-, DLL-, ICO-fil som helst med en ikon du vill. När du väljer önskad fil med ikonen - klicka på "Öppna".

Välj den ikon du vill ha och klicka på "OK".

Klicka på "OK".

Om du vill återgå till standardikonen, gå igen till "Desktop icon settings" => välj det element som du vill returnera standardikonen för och vänsterklicka på "Normal icon".

Klicka på "OK" igen.

Ändra mappikon

För att ändra mappikonen - högerklicka på den och välj "Egenskaper".

Gå till fliken "Inställningar" och klicka på "Ändra ikon".

Du kan välja en ikon från standardikonerna (standardikonerna finns i filerna C: \ Windows \ System32 \ imageres.dll och C: \ Windows \ System32 \ shell32.dll) eller klicka på "Bläddra" och hitta önskad ikon i någon annan mapp.

Klicka på OK.

Mappen ändrar ikonen till den du valt.

Ändra genvägsikon

För att ändra ikonen för en genväg - högerklicka på den och välj "Egenskaper" i menyn som öppnas.

Klicka på "Ändra ikon" på fliken "Genväg".

Du kan välja en ikon från standardikonerna (standardikonerna finns i filerna C: \ Windows \ System32 \ imageres.dll och C: \ Windows \ System32 \ shell32.dll) eller klicka på "Bläddra" och hitta önskad ikon i någon annan mapp.

Till exempel har jag ett program på min dator med en ikon som jag vill installera för den här genvägen - i det här fönstret hittar jag det här programmet, markerar det och klickar på "Öppna".

8.  Välj den tillgängliga ikonen och klicka på "OK" i alla öppna fönster.

Ändra applikationsikonen i aktivitetsfältet

Håll ned Skift-knappen, högerklicka på genvägen i aktivitetsfältet och välj sedan "Egenskaper" (just nu bör programmet stängas) eller högerklicka på genvägen till aktivitetsfältet, i listan som öppnas, högerklicka på önskad applikation musen och välj "Egenskaper".

Sedan görs allt som med vanliga genvägar: gå till fliken "Genväg" => "Ändra ikon" => välj önskad ikon.

Om du behöver ändra Exe-filikonen, se Hur man ändrar Exe-filikonen. Om du vill ändra ikonen för en viss filtyp, läs artikeln "Hur man ändrar ikonen för en viss filtyp i Windows". Om du behöver ändra ikonen för en enhet, se Så här ändrar du enhetsikonen i Windows 10.

Det är allt för idag, om du känner till andra metoder - skriv i kommentarerna! Lycka till 🙂