Visa (dölj) statusfält i Windows 10 explorer

Längst ner i utforskaren finns ett statusfält som visar hur många objekt som finns i den öppna mappen och hur stor den valda filen är. I dagens artikel kommer vi att titta på ett par sätt att dölja eller visa statusfältet i Windows 10 Explorer.

 Visa eller dölj statusfältet i utforskaralternativen

1. Öppna "File Explorer" från genvägen eller genom att trycka på Win + E-tangenterna.

2.  Öppna alternativ för utforskaren: ett av sätten - i utforskaren själv går du uppe till vänster i "Arkiv" och väljer "Alternativ" (ändra parametrarna för mappar och sök).

3.  På fliken "Visa" mittemot "Visa statusfält" markerar du rutan om du vill visa statusraden, eller avmarkerar rutan om du vill ta bort raden => klicka på "OK".

Visa eller dölj statusfältet i Registerredigeraren

Det rekommenderas att skapa en systemåterställningspunkt innan du redigerar registret.

1.  Öppna registerredigeraren: i sökfältet eller i körmenyn (kör genom att trycka på Win + R-tangenterna), ange  regedit-kommandot  och tryck på Enter-tangenten.

2. Gå till sökvägen  HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Explorer \ Advanced. I avsnittet Avancerat öppnar du parametern ShowStatusBar . Om du vill visa statusfältet i utforskaren - ändra värdet till 1 och klicka på "OK".

Om du behöver dölja statusfältet ändrar du värdet till 0 och klickar på "OK".

Stäng Registerredigeraren och ange Explorer igen för att ändringarna ska träda i kraft. Det är allt för idag, om du känner till andra metoder eller har tillägg - skriv kommentarer! Lycka till 🙂