Så här inaktiverar du Action Center i Windows 10

I Windows 10 Notification Center kan du se olika meddelanden från systemet och installerade applikationer, samt aktivera eller inaktivera Wi Fi, Bluetooth, flygplansläge, nattlampa etc.

I allmänhet är "Meddelandecentret" ett bra verktyg för att se eventuella förändringar i systemet, men om det inte tillfredsställer dig kan du inaktivera det helt. I dagens artikel kommer vi att beskriva flera sätt att stänga av "Action Center" i Windows 10.

Inaktivera Action Center i Inställningar

1. Öppna "Start" -menyn, gå till "Inställningar" (du kan också trycka på Win + I-tangenterna och öppna dem på detta sätt).

2.  Gå till "Anpassning" i fönstret som öppnas.

3. I den vänstra kolumnen väljer du "Aktivitetsfält" och på höger sida öppnar du "Aktivera eller inaktivera systemikoner."

4. Mittemot "Action Center", vänsterklicka på omkopplaren så att den blir i "Off" -läget.

Åtgärdscentret försvinner omedelbart från aktivitetsfältet för att återställa det - du måste göra alla steg från instruktionerna ovan och sista tryck på strömbrytaren så att den blir "På".

Inaktivera meddelandecentret i grupppolicyer

Den här metoden fungerar i Windows 10 Pro, Enterprise eller Education, om du har dussintals hemversioner - prova den första eller sista metoden. Om du vill inaktivera "Meddelandecentret" för andra användare av den här datorn - följ först instruktionerna "Så här konfigurerar du grupprinciper för specifika användare".

1. Öppna grupprinciper: i sökfältet eller i menyn Kör (körs genom att trycka på Win + R), skriv  gpedit.msc  och tryck på Enter.

2.  I den lokala grupprincipredigeraren till vänster, gå till Användarkonfiguration => Administrativa mallar => Start-menyn och Aktivitetsfältet => i den högra kolumnen, öppna Radera meddelanden och Action Center-ikonen .

3.  Sätt punkt i fältet "Enabled" => klicka på "OK".

4. Starta om File Explorer eller starta om datorn för att ändringarna ska träda i kraft. Efter dessa steg kommer "Action Center" att inaktiveras och det är möjligt att aktivera det endast via grupprinciper .

Inaktivera Action Center i Registerredigeraren.

Denna metod fungerar i alla versioner av Windows 10 (hem, proffs, utbildning, företag). Det rekommenderas att skapa en systemåterställningspunkt innan du redigerar registret.

1.  Öppna registerredigeraren: i sökfältet eller i körmenyn (kör genom att trycka på Win + R-tangenterna), ange  regedit-kommandot  och tryck på Enter-tangenten.

2.  I den vänstra rutan navigerar du till HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Policies \ Microsoft \ Windows \ Explorer. Om det inte finns någon Explorer i Windows-sektionen högerklickar du på Windows-sektionen => väljer "Ny" => Avsnitt => namnge den nya sektionen Explorer.

3. Högerklicka på  Explorer  => New => DWORD Parameter (32-bit).

4.  Namnge den nya parametern  DisableNotificationCenter

5.  Öppna parametern som skapats ovan => i fältet "Värde" sätt 1 och klicka på "OK".

6. Starta om File Explorer eller starta om datorn för att ändringarna ska träda i kraft. Efter dessa åtgärder inaktiveras "Action Center".

För att återställa "Meddelandecentret" - ändra värdet på DisableNotificationCenter-parametern till 0.

Det är allt för idag, om du har några tillägg - skriv kommentarer! Lycka till 🙂