Hur startar jag om Explorer.exe (File Explorer) i Windows

Ibland fryser utforskaren, aktivitetsfältet eller startmenyn, naturligtvis kan du starta om datorn för att få dem att fungera normalt, eller så kan du försöka starta om dem. Omstart av Explorer.exe hjälper ofta användare med aktivitetsfältproblem, det är snabbare än en vanlig omstart av hela systemet och kräver inga speciella färdigheter. I dagens artikel kommer vi att titta på flera sätt att starta om explorer.exe på Windows.

  Starta om Explorer.exe i Aktivitetshanteraren.

 Windows 8 och 10:

Öppna Aktivitetshanteraren genom att högerklicka var som helst i Aktivitetsfältet och välja "Aktivitetshanteraren" från menyn som öppnas (du kan också öppna Aktivitetshanteraren genom att trycka på Ctrl + Alt + Esc-tangenterna tillsammans eller trycka på Ctrl + Alt + Del och välja Aktivitetshanteraren från listan) ...

Om det här är första gången du öppnar Aktivitetshanteraren kommer det troligen att vara som bilden, klicka på "Mer".

På fliken "Processer" hittar vi "Explorer" och klickar på den med höger musknapp, välj "Starta om" från snabbmenyn (du kan också hitta utforskaren, välj den genom att klicka en gång med vänster musknapp och välj "Starta om" längst ner i fönstret).

Inom några sekunder försvinner aktivitetsfältet, "Start" -menyn, de öppna utforskarfönstren och om en sekund kommer de att visas igen. Explorer startar om.

Windows 7:

Öppna Aktivitetshanteraren genom att högerklicka var som helst i Aktivitetsfältet och välja "Start Aktivitetshanteraren" från menyn som öppnas (Du kan också öppna Aktivitetshanteraren genom att trycka på Ctrl + Alt + Esc-tangenterna tillsammans eller trycka på Ctrl + Alt + Del och välja Aktivitetshanteraren från listan ).

På fliken "Processer", hitta explorer.exe   och högerklicka på den, välj "Avsluta process" från snabbmenyn (du kan också hitta explorer.exe, välj den genom att klicka en gång med vänster musknapp och välj "Avsluta process" längst ner i fönstret ).

Bekräfta åtgärden genom att klicka på "Avsluta process", aktivitetsfältet och "Start" -menyn försvinner. Ibland startar processen igen av sig själv, om detta inte har hänt gör vi följande punkter.

Gå nu till "File" => Ny uppgift (Run);

Vi skriver  explorer.exe  och klickar på "OK".

Aktivitetsfältet och startmenyn startas om.

Det andra alternativet är att starta om Explorer.

Håll ned Ctrl + Shift-tangenterna i Windows 8 och 10, klicka på aktivitetsfältet i ett tomt utrymme med höger musknapp och välj "Avsluta Explorer".

I Windows 7, gå till Start-menyn, håll ned Ctrl + Skift-tangenterna, högerklicka på ett tomt utrymme i Start-menyn och välj Avsluta Explorer.

Tryck på Ctrl + Skift + Esc för att öppna Aktivitetshanteraren, gå till Arkiv => Ny uppgift.

Skriv  explorer.exe  och klicka på OK.

Det tredje alternativet är att starta om Explorer.

Det finns ett tredje alternativ för att starta om Explorer med en batchfil. Det här alternativet är bra om du ofta startar om det eller om du försöker förklara för en vän hur du startar om Explorer, eller om du kan skicka en fil till honom istället för förklaringar, den öppnar den och explorer.exe startar om.

Öppna "Anteckningsblock": gå till "Start" -menyn => Alla program => Tillbehör => Anteckningsblock (du kan också högerklicka på en tom plats på skrivbordet - skapa - ett textdokument).

Klistra in följande text i en öppen anteckningsbok:

taskkill / f / IM explorer.exe start explorer.exe exit 

Gå till "File" => Spara som.

Kom med valfritt namn för den här filen, det viktigaste är att förlängningen (vad efter punkten) inte var  txt utan  bat. Skriv till exempel namnet  Explorer.bat och klicka på "Spara".

Om det behövs, genom att dubbelklicka på vänster musknapp, kör den här filen och den startar om "Explorer" explorer.exe.

Det är allt för idag, om du har tillägg eller om du känner till andra sätt - skriv kommentarer! Lycka till 🙂