Google Chrome erbjuder inte att översätta sidan

Idag kommer vi att överväga vad vi ska göra om Google Chrome inte erbjuder att översätta sidan från ett annat språk.

Chrome-webbläsaren erbjuder kanske inte sidöversättning på grund av att den här funktionen är inaktiverad i inställningarna, och vi kommer att överväga hur du aktiverar den. Men vad händer om "Översättning av erbjudande-sidor om deras språk skiljer sig från det som används i webbläsaren" är aktiverat i inställningarna, men sidorna erbjuder inte översättning och det finns ingen ikon "Översätt den här sidan" i adressfältet?

1. Kontrollera först om sidöversättningsfunktionen är aktiverad: i den öppna Chrome-webbläsaren klickar du på de tre punkterna längst upp till höger och väljer "Inställningar" (du kan också ange chrome: // inställningar / i adressfältet och tryck på Enter-tangenten).

2. Klicka på "Avancerat".

3.   Mittemot "Språk", klicka på pilen för att öppna ytterligare inställningar, och om omkopplaren motsatt "Erbjud sida-översättning om deras språk skiljer sig från det som används i webbläsaren" är inaktiverat - klicka på det för att aktivera den här funktionen. Försök att öppna sidan igen där översättningen inte erbjöds, föreslår nu?

På webbplatser med ett annat språk än det som används i webbläsaren ska ikonen "Översätt sida" vara i adressfältet till höger. Genom att klicka på den med vänster musknapp kan du välja "Översätt", "Visa original" eller gå till "Alternativ" och konfigurera översättningsparametrar.

Om du öppnar olika webbplatser med andra språk men inte uppmanas att översätta sidan och det inte finns någon ikon för "Översätt sida" i adressfältet, och om funktionen "Erbjud sidaöversättningar om deras språk skiljer sig från det som används i webbläsaren" är aktiverat, klicka på sidan, som du vill översätta, högerklicka och välj "Översätt till ryska". Efter dessa åtgärder kommer ikonen "Översätt sida" att visas i adressfältet och du kan klicka på den i parametrarna för att välja önskade översättningsinställningar.

Det är allt i dag, om du känner till andra metoder - skriv i kommentarerna! Lycka till dig 🙂