Hur man beskär video på Android

I dagens artikel tar vi en titt på ett enkelt och snabbt sätt att beskära video på Android-enheter.

Vi kommer inte att täcka många befintliga program för att arbeta med video på Android, vi kommer bara att överväga en multifunktionell Google Photos-applikation. Denna applikation diskuterades tidigare i artikeln  Guide till Google Photos, med dess hjälp kan du: skapa animationer från en serie bilder, rotera en video, skapa ett collage, redigera foton och mycket mer. Google Photos hjälper också till att frigöra utrymme på din Android-enhet, du kan synkronisera alla foton och videor till molnet utan att tappa kvalitet och sedan ta bort dem från enheten.

Installerar Google Foton.

Du måste ha ett Google-konto för att kunna använda den här applikationen. Du kan installera Google Foton på Google Play.

Vid den första lanseringen visas en annons med funktionerna i denna applikation, klicka på "Start".

Nästa steg är att aktivera eller inaktivera "Start och synkronisering". Om du lämnar allt som standard i det här fönstret laddas alla nya foton upp till molnet när enheten är ansluten till Wi-Fi. Eventuella ändringar av bilderna kommer också att synkroniseras med molnet. Foton och videor kommer endast åt dig av ditt Google-konto. Du kommer att ha en säkerhetskopia av alla dina foton på Internet, tillgängliga när som helst och från vilken enhet som helst.

Om du klickar på "Ändra inställningar" kan du välja i vilken kvalitet du vill ladda upp foton och videor till molnet:   hög kvalitet (standard) - fotot sparas i hög kvalitet, men filstorleken minskas (du kan lagra ett obegränsat antal filer); originalstorlek - fotot sparas i originalstorlek, men för sådana filer är lagringsstorleken begränsad till 15 GB. Även i det här fönstret kan du tillåta användning av mobilt internet för synkronisering med molnet. När du har gjort ändringar klickar du på "Spara" och "Slutför"

Nästa fönster visar några av funktionerna i Google Foto, efter granskning, klicka på bocken längst ned till höger.

Beskär video med Google Foto.

Starta appen Google Photos och leta efter videon du vill beskära. Klicka på tre parallella linjer längst upp till vänster.

Vi väljer "På enhet".

Välja videon du vill klippa.

Klicka på pennan.

Det finns en rad under videon, på vänster och höger sida av denna linje finns det skjutreglage som du behöver dra med vänster musknapp till början och slutet av videon. Det vill säga, vi trycker på den vänstra skjutreglaget med vänster musknapp och, utan att släppa nyckeln, drar vi den till höger, där vi vill att videon ska börja. Släpp nyckeln på rätt plats. Vi gör detsamma med höger skjutreglage, dra den åt vänster tills den punkt där du vill att videon ska sluta.

När du har valt önskad del av videon klickar du på "Spara" och skär bort överflödiga delar.

Det är så enkelt att beskära en video, nu har du appen Google Photos installerad på din enhet och du kan använda den när som helst och på några sekunder kan du beskära vilken video som helst. Det är allt för idag, om du har tillägg eller om du vet enklare sätt - skriv kommentarer! Lycka till 🙂