Så här installerar du om grafikkortdrivrutinen i Windows 10

I dagens artikel kommer vi att titta på hur du installerar om grafikkortdrivrutinen i Windows 10.

Om din dator har problem med grafikdrivrutinen efter att ha uppdaterat den, rulla den tillbaka till den tidigare versionen och dölj uppdateringen. Om det inte fanns några uppdateringar och grafikdrivrutinen inte fungerade korrekt (det ger olika fel), installera om den.

Först måste du ta reda på modellen för ditt grafikkort och ladda ner en fungerande drivrutin för det. Om du har en bärbar dator kan du gå till tillverkarens webbplats och ladda ner grafikdrivrutinen för din enhet där (till exempel har jag en hp630-bärbar dator, jag måste gå till support.hp.com/ua-ru/drivers => ange din bärbara modell och välj det från de hittade resultaten => välj ditt operativsystem och bitdjup => öppna "Grafikdrivrutin" och ladda ner drivrutinen). Om du har en dator kan du ta reda på modellen genom att ta bort datorkåpan och titta på den på själva grafikkortet (det är tillrådligt att stänga av datorn !!!); använder programmet Everest eller Aida64; i vissa fall kan du titta på modellen i enhetshanteraren eller i samma manager, ta reda på maskinvaru-ID och hitta drivrutinen genom den.När du känner till modellen på din enhet eller modellen på ditt grafikkort, gå till tillverkarens officiella webbplats (hitta den genom en sökmotor), kör din modell till sökningen och ladda ner drivrutinen för ditt operativsystem.

1. Öppna "Enhetshanteraren": ett av sätten - i sökfältet eller i körmenyn (körs genom att trycka på Win + R-tangenterna) anger du kommandot devmgmt.msc och trycker på Enter (du kan också högerklicka på Start-menyn och välj "Enhetshanteraren" från menyn som öppnas).

2.  Öppna "Videokort", högerklicka på ditt grafikkort och välj "Avinstallera enhet".

3.  Markera rutan "Ta bort drivrutinsprogramvara för den här enheten" och klicka på "Ta bort".

4. För att slutföra borttagningen av drivrutinen - du måste starta om datorn, klicka på "Ja".

5. När du har startat om datorn måste du installera nya drivrutiner på enheten. Var man kan få det beskrivs i början av artikeln. Öppna de nedladdade drivrutinerna, godkänn allt under installationen och efter några klick kommer drivrutinerna att installeras på grafikkortet. Drivrutiner för ett grafikkort kan laddas ner inte bara från den officiella webbplatsen för din enhetstillverkare (även om den här metoden rekommenderas), du kan också högerklicka på videokortet i samma enhetshanterare och välja "Uppdatera drivrutin", nya drivrutiner laddas ner via uppdateringscentret. Du kan också köra en av de automatiska drivrutinsinstallatörerna (till exempel DriverPack Solution), välja en anpassad installation och installera endast den föreslagna drivrutinen för ditt grafikkort.

Det är allt för idag, om du har några tillägg - skriv i kommentarerna! Lycka till 🙂