Så här inaktiverar eller aktiverar du sökning i Windows 10

Häromdagen fick jag en fråga - hur kan jag inaktivera sökfältet i registerredigeraren. I dagens artikel tar vi en titt på det här problemet och visar alternativ för att aktivera eller inaktivera sökning i aktivitetsfältet i Windows 10.

Tidigare, i artikeln Hur man anpassar aktivitetsfältet, har vi redan visat att med hjälp av högerklickmenyn kan du välja två typer av visning av sökningen på panelen och dölja den vid behov. Idag lägger vi till ett annat sätt att ändra sökningen i aktivitetsfältet med hjälp av registerredigeraren.

Värt att veta:

1. Sökfältet visas bara på huvudskärmen;

2. Det finns inget "Visa sökfält" i högerklickmenyn om:

  • Aktivitetsfältet finns till vänster, uppe eller höger;
  • i aktivitetsfältets alternativ valde du "använd små knappar i aktivitetsfältet";
  • skärmupplösningen är mindre än 1024 x 768.

Aktivera eller inaktivera aktivitetsfältets sökning med höger musknapp

Klicka på aktivitetsfältet med höger musknapp => i menyn som öppnas väljer du "Sök" => välj önskat alternativ: dolt (för att ta bort sökningen från aktivitetsfältet); visa endast sökikonen; visa sökrutan.

Om du väljer "Visa sökfält" visas en lång rad i aktivitetsfältet där du kan ange dina frågor (se bild).

Om du väljer "Visa sökikon" visas en vanlig ikon på panelen som öppnar sökningen när du klickar på den.

Om du klickar på "Dold" döljs sökningen i aktivitetsfältet. I tidigare versioner av Windows 10, istället för "Hidden" var det "Disable", men nu har det redigerats något. Även om du väljer "Dold" kan du öppna sökningen genom att trycka på Win- tangenten .

Aktivera eller inaktivera aktivitetsfältssökning i Registerredigeraren

Det rekommenderas att skapa en systemåterställningspunkt innan du redigerar registret.

1.  Öppna registerredigeraren: i sökfältet eller i körmenyn (kör genom att trycka på Win + R-tangenterna), ange  regedit-kommandot  och tryck på Enter-tangenten.

2. I den vänstra rutan navigerar du till HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Search. Med Search  sektionen vald i den vänstra rutan,  öppnar SearchboxTaskbarMode parameter på  höger sida.

3. Om du placerar 2 i fältet "Värde"  och klickar på "OK" kommer söksträngen att visas i aktivitetsfältet.

4. Om du placerar 1 i "Värde"  och klickar på "OK" kommer sökikonen att visas i aktivitetsfältet.

5. Om du placerar 0 i "Värde"  och klickar på "OK" - kommer sökningen att döljas i aktivitetsfältet.

Starta om File Explorer eller starta om datorn för att ändringarna ska träda i kraft. Högerklicka på aktivitetsfältet och välj "Aktivitetshanteraren" => klicka på "Detaljer".

På fliken "Processer", hitta "Explorer" och högerklicka på den => välj "Starta om" från snabbmenyn => stäng uppgiftshanteraren.

Om du vill ändra sökinställningarna i registerredigeraren för andra användare av den här datorn måste du först gå till  HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Microsoft \ Windows NT \ CurrentVersion \ ProfileList => i avsnittet  Profillista,  markera varje avsnitt i tur och ordning , titta i parametern  ProfileImagePath för den  användare som behöver ändra sökning. När du hittar - kom ihåg eller skriv om dig själv någonstans namnet på sektionen  S -1 - .... =>    öppna nu  HKEY_USERS och leta efter sektionsnamnet som vi kom ihåg ovan (S-1- ....) => öppna det och gå sedan till avsnittet  Programvara \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Sök.  När avsnittet Sök  är valt i den vänstra rutan till höger, öppna parametern SearchboxTaskbarMode genom att dubbelklicka på vänster  musknapp. Sedan gör vi 3, 4 eller 5 poäng från instruktionerna ovan.

Det är allt för idag, om du känner till andra metoder eller har tillägg - skriv kommentarer! Lycka till 🙂