Så här infogar du PDF i Excel eller Word

Microsoft Office har många funktioner och verktyg som gör livet enklare för många användare. En av möjligheterna är att lägga till olika bilagor till ett Excel-kalkylark och till ett Word-dokument. I dagens artikel kommer vi att titta på hur man lägger till en PDF-fil i ett Word-dokument eller i ett Excel-kalkylblad.

Infoga PDF till Excel och Word

Att infoga PDF-filer i Word och Excel görs på samma sätt, vi kommer att överväga att använda exemplet med Word, men om du behöver infoga en fil i Excel, gör samma sak.

1. Öppna ett Word-dokument (eller Excel-kalkylark) där du vill lägga till PDF-filen => välj fliken "Infoga" => välj "Objekt"

2. På fliken "Skapa" väljer du Adobe Acrobat Dokument => markerar rutan "Som en ikon" och klickar på "OK" (om det inte finns något Adobe Acrobat Dokument i listan, har du ingen Adobe-läsare installerad, installera den och gör de två första stycke igen);

3. Hitta den PDF-fil du vill lägga till i Word eller Excel, markera den och klicka på "Öppna";

Den valda PDF-filen öppnas framför dig via Adobe Reader => stäng den och du ser den infogade PDF-filen i ditt Word (Excel). Den här PDF-bilagan kan nu öppnas i Word (Excel) med ett dubbelklick.

Byt namn på den infogade PDF-filen eller ändra ikonen

Som standard kallas Pdf-filen som infogas i Word (Excel) Adobe Acrobat Document, men vi kan ändra dess namn.

För att byta namn på den bifogade PDF-filen eller ändra dess ikon - du måste högerklicka på den och välja "Acrobat Document Object '=> Konvertera

Välj "Ändra ikon" i det här fönstret

I fältet "Signatur" kommer du upp med ett nytt namn för bilagan. Om du bara vill ändra namnet klickar du på "OK" efter byte av namn. Om du vill ändra ikonen för en bilaga - klicka på "Bläddra"

Välj vilken ikon du vill ställa in för bilagan och klicka på "Öppna"

I nästa fönster "OK" igen

Och igen "OK"

Allt, så enkelt kan du infoga en PDF-fil i ett Word-dokument och ett Excel-kalkylblad. Det är allt för idag, om det finns tillägg - skriv kommentarer! Lycka till 🙂