Visa dolda filer och mappar i Windows 7,8.x, 10

I Windows 7, 8.x, 10 och Vista är viktiga filer dolda och för att se dem måste du ändra mappinställningarna. Vissa användare döljer mappar för andra användare, och för att se dem måste du sätta en bock i önskad dialogruta, principen är lik i alla versioner, men gå in i inställningarna lite annorlunda.

I dagens artikel kommer vi att titta på hur man visar dolda filer i Windows 7, 8.x, 10, Vista .

Dolda filer Windows 8.x, 10

Första vägen: öppna "Explorer" => gå till fliken "View" => kryssa i rutan "Hidden items".

Andra sättet: öppna explorer => klicka på fliken "Visa" => på höger sida välj "Alternativ"

Gå till fliken "Visa", gå ner till botten och markera rutan "Visa dolda filer, mappar och enheter". Om du vill hitta filer i Windows-mappen måste du i denna dialogruta också avmarkera kryssrutan "Dölj skyddade systemfiler". När du har gjort ändringarna klickar du på "Apply".

Efter dessa åtgärder kommer du att se dolda filer och mappar. Om du vill dölja dem igen gör du den här proceduren igen och markerar rutan "Visa inte dolda filer, mappar och enheter".

Dolda filer Windows 7, Vista

Öppna File Explorer => välj "Ordna" uppifrån till vänster => "Alternativ för mapp och sök"

Som i andra versioner av Windows visas en dialogruta där du måste välja "Visa", gå ner till botten och markera rutan "Visa dolda filer, mappar och enheter". Om du vill hitta filer i Windows-mappen måste du i denna dialogruta också avmarkera kryssrutan "Dölj skyddade systemfiler". När du har gjort ändringarna klickar du på "Apply".

Efter dessa åtgärder kommer du att se dolda filer, och som du kanske har gissat, för att inte längre visa dolda filer måste du markera rutan "Visa inte dolda filer, mappar och enheter".

Om något inte är klart eller om det finns tillägg - skriv kommentarer! Lycka till 🙂