Så här avslutar du felsäkert läge i Windows 10 8.7

Det enklaste sättet att avsluta säkert läge på vilken dator som helst är att starta om datorn, men tänk om säkerhetsläget laddas om och om igen efter omstart? Idag ska vi titta på två aktuella sätt att inaktivera Säkert läge i Windows 7, 8 och 10.

Felsäkert läge är användbart när du behöver fixa några problem med din dator genom att starta din dator i den - du får ett system med ett minimum antal laddade drivrutiner och program som körs. Detta i sin tur låter dig starta din dator när den inte startar normalt. Men idag pratar vi inte om det, vi kommer att beskriva hur man kan komma ur det 🙂

Det går inte att avsluta säkert läge i Windows

När datorn startas i säkert läge - tryck på Win + R-tangenterna och ange kommandot  msconfig =>  klicka på "OK"   (du kan också ange detta kommando i sökfältet och trycka på Enter)

Gå till fliken "Boot" och avmarkera rutan "Safe Mode" i "Boot Options", klicka sedan på "OK" och starta om datorn (du kan också markera kryssrutan "Gör dessa startparametrar permanent").

Efter dessa steg ska datorn starta normalt. Om detta inte händer, prova nästa metod.

Avsluta säkert läge med kommandoraden

Kör kommandoraden som administratör: en av metoderna är att skriva cmd i sökfältet  och högerklicka på det hittade resultatet, välj "Kör som administratör".

Skriv  bcdedit / deletevalue {current} safeboot  och tryck sedan på Enter och starta om datorn.

Därefter ska datorn starta normalt. Det är allt för idag, om du känner till andra metoder eller bara har några tillägg - skriv kommentarer! Lycka till 🙂