Instruktioner om hur man demonterar Acer Aspire 7740

I dagens artikel, demontering av Acer Aspire 7740 laptop i bilder, och i slutet av artikeln video. Vi tar en skruvmejsel i händerna, lägger en pincett bredvid den, ett plastkort och tar isär den bärbara datorn.

1.  Ta bort batteriet: spänn åt sidan och dra ut batteriet i pilens riktning.

2. Vad är mycket bra med den här bärbara datorn: hårddisken, RAM-minnet och kylsystemet är alla dolda under ett lock. Det vill säga att du inte behöver skruva loss varje sista bult för att rengöra kylsystemet, bara skruva loss alla skruvar som de röda pilarna pekar på och ta bort locket.

3. För att ta bort RAM-minnet - dra spärrarna åt sidorna (gröna pilar) och dra ut det.

För att dra ut hårddisken måste du skruva loss en bult (den röda pilen pekar på den) och dra i riktning mot den gröna pilen.

4. Ta bort enheten: endast en bult (röd pil) håller den, skruva loss den och dra ut enheten.

5.  För att ta bort kylsystemet måste du skruva loss de sju bultarna (röda pilar pekar mot dem) och bandkabeln (grön pil). Om det slutliga målet inte var att rengöra kylsystemet, skruva loss alla skruvar som de röda pilarna pekade på, ta bort ledningarna från wi-fi-modulen, dra ut dem (genom att skruva loss en bult).

6. Vänd den bärbara datorn, ovanpå tangentbordet finns en platta som du måste plocka ut med en skruvmejsel eller ett plastkort och ta bort den.

7.  Använd kortet för att lyfta tangentbordet uppifrån och vända på det.

8. Det finns en bandkabel längst ner på tangentbordet, lyft den svarta spärren och dra ut den.

9. Dra ut trådkablarna (gröna pilar pekar på dem). Koppla bort bildskärmskabeln (grön pil), skruva loss två bultar som håller bildskärmen (röda pilar) på båda sidor och felsök den åt sidan. Alla röda pilar pekar på skruvarna som ska tas bort och gröna pilar på kablarna som ska kopplas bort.

10.  Koppla bort topplocket, du kan hjälpa dig med ett plastkort genom att sätta in det mellan topp- och bottenlocket och leda det i en cirkel.

11. Skruva loss en bult (röd pil), koppla bort kortet, lyft bara upp det.

12. Skruva loss de två skruvarna som håller kortet.

13. Koppla loss brädet från bottenlocket.

Det är det, demonteringen av Acer Aspire 7740-bärbara datorn är över, vi rengör den från damm, byter termopasta och monterar den i omvänd ordning. Vem något inte är klart - titta på videon från TaMa_Ghazi Diagnose Reparatur und Service Laptops