Så här ställer du in standardoperativsystemet vid dubbelstart.

Om du har två operativsystem installerade på din dator eller om du har lagt till olika startalternativ för ditt system, när du slår på datorn erbjuder den en meny med valet av önskat operativsystem att starta. En viss tid kommer att ges för val, om du inte gör något under denna tid - är systemet laddat som standard. I dagens artikel kommer vi att titta på hur man får det önskade systemet att starta som standard och hur man ändrar tiden för att välja ett system.

När du har två operativsystem eller lagt till ytterligare startalternativ ser fönstret när du slår på datorn ungefär så här:

Det valda alternativet är markerat och tiden går innan det startar. Om du inte gör något startar det valda alternativet som standard. För att ändra visningstiden för den här menyn eller ändra det valda systemet så att det startar som standard gör du följande:

1. I sökfältet anger du  msconfig  och väljer "System Configuration". (du kan också trycka på Win + r- tangenterna  och ange msconfig- kommandot i fönstret som visas  och klicka sedan på "OK").

2. Gå till fliken "Ladda ner" och välj önskat system i listan => efter att du har valt längst ner, klicka på "Använd som standard" => också i fältet "Timeout", ställ in tiden i sekunder, hur mycket du vill ha en urvalsmeny framför dig => tryck nu Ansök och OK.

Allt på ett så enkelt sätt kan du ställa in vilket av de installerade operativsystem som laddas som standard. Det är allt för idag, om det finns tillägg - skriv kommentarer! Lycka till 🙂