Hur inaktiverar jag Windows Defender Security Center-ikonen

Med den stora uppdateringen i april lägger Windows 10 till Windows Defender Security Center. Dess ikon ligger i meddelandefältet i aktivitetsfältet, i dagens artikel kommer vi att titta på hur du inaktiverar det.

Windows Defender Security Center gör det enkelt för dig att komma åt alla systemets säkerhetsfunktioner. I det kan du tillfälligt inaktivera Windows Defender Antivirus och konfigurera dess andra inställningar, konfigurera brandväggen, konfigurera hur dina familjemedlemmar använder enheten, konfigurera Windows Defender SmartScreen-filterinställningar för applikationer och webbläsare och se vilka problem enheten har. Det här verktyget är mycket användbart, men ändå, om du vill ta bort dess ikon från aktivitetsfältet är det väldigt enkelt, du behöver inte ens redigera registret.

1.  Inaktivera Windows Defender Security Center-ikonen genom att helt enkelt ta bort den från automatisk körning. Öppna "Aktivitetshanteraren": ett av sätten är att högerklicka på aktivitetsfältet och välja "Aktivitetshanteraren".

2.  Klicka på "Detaljer"

3.  Gå till fliken "Startup", hitta "Windows Defender-meddelandesymbolen" i listan => högerklicka på den och välj "Inaktivera" i menyn som visas. Om det finns två rader med "Windows Defender-aviseringsikon" i aktivitetshanteraren vid start, inaktivera båda.

 Stäng Aktivitetshanteraren, efter att du har startat om datorn kommer Windows Defender Security Center-ikonen inte att visas i aktivitetsfältet. Du kan fortsätta att gå till "Windows Defender Security Center" genom att hitta det genom sökfältet.

Det är allt för idag, om du har några tillägg - skriv kommentarer! Lycka till 🙂