Så här återställer du ikoner för meddelandefält i Windows 10

I vissa fall kan cacheminnet för ikoner i meddelandefältet skadas, detta problem leder till felaktig visning av dem eller till det faktum att ikoner för avinstallerade applikationer visas i inställningarna för ikoner i meddelandefältet. När detta händer måste du ta bort ikonerna i registret för att återställa dem och så att de återställs automatiskt.

I dagens artikel tar vi en titt på hur du återställer meddelandefältets ikoncache för att fixa skadade ikoner och ta bort gamla ikoner från meddelandefältet i aktivitetsfältet.

1.  Innan du redigerar registret rekommenderas att du skapar en systemåterställningspunkt.

2. Öppna registerredigeraren: i sökfältet eller i körmenyn (körs genom att trycka på Win + R), ange  regedit-kommandot  och tryck på Enter-tangenten.

3. Navigera till  Computer \ HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Classes \ Local Settings \ Software \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ TrayNotify. När avsnittet TrayNotify är markerat i den vänstra kolumnen, i den högra kolumnen, högerklicka på  parametern IconStreams => i menyn som öppnas och välj "Ta bort".

4. Bekräfta borttagningen genom att klicka på "Ja". Om det finns en PastIconsStream-parameter i samma TrayNotify-avsnitt - ta bort den också, om den inte finns där - fortsätt.

5. Stäng Registerredigeraren och starta om Explorer (eller starta om datorn) så att ändringarna träder i kraft.

Efter en omstart kommer inställningarna att återskapas och alla ikonproblem bör lösas. Det är allt för idag, om du har några tillägg - skriv kommentarer! Lycka till 🙂