Hur man gör aktivitetsfältet i Windows 10 mer transparent

I dagens artikel kommer vi att titta på hur du kan göra aktivitetsfältet mer transparent i Windows 10 utan ytterligare programvara.

I en annan artikel har vi redan tittat på hur man gör aktivitetsfältet helt transparent, men där var det nödvändigt att använda programvara från tredje part, och i den här artikeln kommer vi att göra ändringar med hjälp av registerredigeraren.

Innan du börjar redigera registret är det lämpligt (men krävs inte) att skapa en systemåterställningspunkt.

1. Skriv regedit i sökfältet eller "Kör" -menyn (körs genom att trycka på Win + R-tangenterna)  och tryck på Enter.

2.  Gå till sökvägen  HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Explorer \ Advanced => högerklicka på avsnittet Advanced => välj "New" => "DWORD (32-bit) parameter" => namnge den nya parametern UseOLEDTaskbarTransparency

3. Öppna parametern UseOLEDTaskbarTransparency => i fältet "Värde", ange 1 och klicka på "OK".

Nu, genom att stänga registret, ser du att aktivitetsfältet har blivit mer transparent. Om inget har förändrats startar du om datorn eller startar om Explorer.

Om du inte vill gräva i registret kan du använda färdiga filer för att ändra registeraktivitetsfältet. Genom att köra filen "transparent" - uppmanas du att göra ändringar i registret och efter omstart kommer panelen att bli transparent, genom att köra "normal" - den kommer också att erbjuda att göra ändringar i registret och efter omstart kommer panelen att återgå till sin normala vy.

Det är allt för idag, om det finns tillägg - skriv kommentarer! Lycka till 🙂