Så här aktiverar du Num Lock automatiskt när du slår på datorn

Om du har ställt in ett numeriskt lösenord för att ange Windows, eller kanske du använder en PIN-kod istället för ett lösenord i Windows 10, måste du aktivera Num Lock varje gång du slår på datorn. Jag förstår att för att aktivera Num Lock behöver du inte utföra många åtgärder, men du kan ändå få det att sätta på när datorn slås på automatiskt.

I vissa BIOS-versioner (UEFI) kan du aktivera den här nyckeln automatiskt i inställningarna, men det fungerar inte alltid. Därför går vi åt andra hållet, det kan vara mer komplicerat, men efter att ha gjort det en gång får du Num Lock på när du slår på datorn.

Låt oss börja med att redigera registret

Registret i Windows innehåller inställningar som styr tillstånden för Num Lock och Caps Lock. Därför måste du ändra några parametrar i registret så att Num Lock slås på när datorn är påslagen.

Innan du arbetar med registret kan du göra en kopia av det eller skapa en systemåterställningspunkt för att rulla tillbaka allt om det behövs.

Kör registerredigeraren: skriv regedit  i sökrutan  och välj den i listan

Nu måste vi ändra parametern InitialKeyboardIndicators på flera ställen.

Gå först längs banan HKEY_CURRENT_USER \ Kontrollpanelen \ Tangentbord => på höger sida, öppna parametern InitialKeyboardIndicators genom att dubbelklicka och ändra den till 2. Klicka sedan på "OK"

Nu måste du öppna grenen HKEY_USERS och ersätta parametern InitialKeyboardIndicators i alla undermappar. Först, i HKEY_USERS \ .Default \ Kontrollpanelen \ Tangentbord, ändra InitialKeyboardIndicators till 2

nu gör vi samma procedur för andra undermappar i HKEY_USERS, ändra parametern InitialKeyboardIndicators till 2

en parameter till, ha tålamod 🙂 inte länge kvar ...

ändra ytterligare två parametrar till 2 och det är det

och här ändrar vi för sista gången och du kan stänga registerredigeraren.

Inaktivera snabbstart eller utför proceduren med en tamburin 🙂

Efter ändringar i registret, i teorin, bör Num Lock redan aktiveras automatiskt. Men nej, snabbstartsfunktionen fortsätter att starta systemet med Num Lock av. Det finns två lösningar:

1.Efter ändringar i registret går du till "Start" och väljer "Avstängning" => Avstängning

Nu slår vi på datorn och när det gäller inloggningsskärmen slår du på Num Lock => du behöver inte gå in i systemet, på inloggningsskärmen väljer vi omedelbart avstängning (avstängning)

Nu, varje gång du slår på datorn, slås Num Lock på automatiskt!

2. Det finns en andra metod, om den första av någon anledning inte fungerar för dig - måste du stänga av snabbstart.

Klicka på "Start" med höger musknapp och välj "Power Management" => på vänster sida öppna "Power Button Action" => Ändra inställningar som för närvarande inte är tillgängliga

rulla ner på skärmen och du kommer att se "Avstängningsalternativ", här måste du inaktivera snabbstart (genom att avmarkera) och klicka på "Spara ändringar"

Din dator startar nu med Num Lock på. Det är allt för idag, om det finns tillägg - skriv kommentarer! Lycka till 🙂